Au bătut palma pentru o investiție de 140 de milioane de euro la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare proiect de infrastructură din județ, finanțat de Uniunea Europeană, va aduce apă în casele a 260.000 de locuitori.Contractul de finanțare a acestui proiect a fost semnat în această dimineață la Consiliul Județean Arad iar licitația pentru lucrări se va face în cel mai scurt timp

Lucrări de canalizare și introducere a alimentării cu apă pentru peste 260.000 de locuitori ai județului, reabilitare de stații de pompare și tratare a apelor uzate, în valoare de 140 de milioane de euro vor fi făcute în următorii ani din banii Uniunii Europene.


Pentru municipiul Arad, proiectul prevede refacerea  rețelelor de canalizare, vechi și de 100 de ani. ”Se vor face lucrări cu o tehnologie nouă, fără șanțuri descoperite”, a explicat directorul Companiei de Apă, Gheorghe Bănățean.


”E o investiție importantă în care vor fi implicați mulți jucători de pe piața construcțiilor. Rămâne de văzut cine va câștiga licitația”, a declarat Moise Tulucaru, patron al unei firme de construcții.


Investiția va avea efecte și pe piața muncii. ”Cu siguranță va fi nevoie de mulți muncitori dar și de specialiști pentru implementare. Sunt lucrări întinse ca perioadă de timp așa că locurile de muncă vor fi relative stabile”, susține și Călin Pop, specialist resurse umane.
 


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite