Final de stagiune la Filarmonica de Stat Arad cu opera Carmen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine are loc ultima reprezentaţie din această staqgiune pe scena filarmonicii arădene. Este vorba despre opera Carmen de Georges Bizet sub bagheta dirijorului Neil Thompson.

După una dintre cele mai reuşite stagiuni din ultimii ani, a sosit şi vremea ultimului spectacol din acest sezon la  Filarmonica de Stat din Arad. Cu un program extrem de variat şi gustat de public, care a umplut aproape de fiecare dată cele două săli de spectacole ale filarmonicii, dar şi cu artişti de primă mână care au onorat scena de concerte, ultimul eveniment nu putea fi decât unul de excepţie.

Cu cei mai titraţi artişti lirici ai momentului care îşi desfăşoară activitatea în România, filarmonica prezintă mâine 24 iunie, cu începere de la ora 19.30, în sala mare de concerte a Palatului Cultural, opera Carmen de Georges Bizet.

Dirijorul operei în concert este maestrul britanic Neil Thomson, un cunoscut al publicului arădean. Rolul principal al operei, personajul Carmen, va fi interpretat de mezzosoprana Liliana Mattei Ciucă, absolventă a cursurilor Academiei de Muzică din Cluj.

Mult mai cunoscut însă pentru publicul din Arad este numele lui Marius Vlad Budoiu, unul dintre cei mai apreciaţi tenori români ai momentului şi un apropiat colaborator al Filarmonicii de Stat din Arad. Marius Budoiu va interpreta joi seara rolul lui Don Jose.

Personajul Toreadorului va fi interpretat de baritonul Adrian Mărcan, solist din 1995 al Operei din Braşov. Rolul Micaelei aduce în prim plan un alt nume liric care nu mai are nevoie de cunoştinţă: cel al sopranei arădene Carmen Gurban.

În celelalte roluri melomanii arădeni îi vor putea audia pe Dan Patacă în rolul lui Morales, Nicoleta Colceiar – Frasquita,  Mihaela Işpan – Mercedes, Bogdan Baciu – Zuniga, Marius Chiorean – Dancairo şi pe Florin Pop în Remendado. Dirijorul Corului Academic al Filarmonicii de Stat este Robert Daniel Rădoiaş.

Preţul unui bilet întreg este de 12 lei, în timp ce persoanele care beneficiază de reducere vor plăti 6 lei.     
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite