Podgoriile Aradului se pregătesc de sărbătoare în luna septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna septembrie se anună de pe acum una bogată în evenimente culturale şi de promovare a tradiţiilor locale. Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural au anunţat astăzi programul celei de-a doua ediţii a Sărbătorii Vinului în Podgorie, festival itinerant.

Astfel în data de 5 septembrie se dă startul în localitatea Ghioroc unde la ora 14.00 pe Stadionul din localitate va avea loc un  program folcloric susţinut de către mai multe ansambluri folclorice, urmând ca seara să aibă un loc un bal.

Urmează în data de 11 septembrie localitatea Păuliş, Şiria în 12 septembrie iar mai apoi Festivalul se mută în zona Pâncota, Covăsânţ în zilele de 18 şi 19 septembrie.

”Sărbătoarea Vinului în Podgoriile Aradului a fost un mare succes încă de la prima ediţie, aşa că ne aşteptăm ca şi în acest an să avem parte de mulţi vizitatori. Evenimentul se încadrează în planurile noastre de promovare a acestui tip de activitate, mai ales că am obţinut deja finanţare europeană pentru Drumul Vinului”, a declarat Adrian Ţolea vicepreşedinte CJA.

Pentru acest festival au fost alocaţi 70.000 de lei, bani ce vor fi utlizaţi pentru toate cele cinci localităţi cuprinse.
”Sperăm într-o participare masivă şi din partea arădenilor”, a mai adăugat Adrian Ţolea. Acesta a mai explicat că pe lângă spectacolele folclorice, vor mai fi organizate degustări de vinuri la cinci crame din podgoriile Miniş-Măderat dar şi trasee turistice pentru doritori.

Tot în data de 5 septembrie va avera loc Sărbătoarea Bizere, ediţia a II a, manifestare organizată în colaborare cu Complexul Muzeal Arad la şantierul arheologic din localitate.
”La fel ca şi anul trecut se va organiza grădiniţa arheologică pentru cei mici, un manej cu ponei tot pentru aceştia, dar şi recitalul de muzică medievală”, a declarat Ana Maria Dumitrean, director al Centrului Cultural Judeţean Arad.
Manifestarea din acest an de la Bizere a căzut şi ea pradă economiilor drastice, astfel că bugetul a fost înjumătăţit, la fel ca şi durata care a fost restrânsă la o zi.

Un alt eveniment mult aşteptat de arădeni şi care a devenit deja o tradiţie a ultimilor ani este Gala de Operă „Open Air” Coruri şi Arii Celebre din Opere.
Şi aceasta este programată to în data de cinci septembrie de la ora 20.00 în Parcul Reconcilierii din Arad.

Organizatorii, Filarmonica de Stat din Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Asociaţia Culturală Musikforum Europa au anunţat că în cayzul în care vremea va fi nefavorabilă, gala va avea loc în sala de concerte a Filarmonicii.
Dirijor va fi Wolfgang Gröhs, din Austria, iar  solişti, Carmen Gurban şi Krum Galabov.
 

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite