Consiliul Judeţean Arad vrea ”Verde în Arad” cu ajutorul voluntarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia a anunţat continuarea seriei de acţiuni de ecologizarea, conservarea şi protejarea mediului înconjurător, prin voluntariat. Atât în municipiu cât şi în judeţ reprezentanţii CJ încearcă cooptarea de voluntari pentru curăţarea zonelor verzi.

Grupul de lucru este format din mai multe instituţii arădene care au ca obiect de activitate protejarea mediului, între care se numără: Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, ASA, Polaris, Drumurile Judeţene şi Naţionale, Corpul Voluntarilor de Mediu.


Acţiunea vizează salubrizarea zonelor adiacente drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi salubrizarea Pădurii Ceala şi se înscrie în programul de acţiuni coordonat de Consiliul Judeţean Arad, în perioada 7 mai – 5 iunie, această din urmă zi fiind şi Ziua Mondială a Mediului. Iubitorii de mediu se pot alătura pentru această acţiune Consiliului Judeţean Arad sau autorităţilor administraţiei publice locale din zonele unde locuiesc.


Primii voluntari cooptaţi în acţiuni sunt elevii Colegiului Tehnic de Mediu şi cei ai colegiului Economic.


Graficul desfăşurării acţiunii va fi comunicat autorităţilor  publice locale, a căror localităţi sunt intersectate de drumuri naţionale sau judeţene.


„Aceste acţiuni de ecologizare ar trebui să se transforme în permanenţă la nivelul administraţiilor locale. Noi vom da tonul, aşa că pe parcursul lunilor  aprilie şi mai, Consiliul Judeţean Arad va contribui la creşterea gradului de implicare a resurselor umane. Dorim să colaborăm cu unităţi de învăţământ, agenţi economici şi ONG-uri din municipiu şi judeţ, care să  ofere voluntari la acţiunea de ecologizare a oraşului şi judeţului.  Orice sprijin în această acţiune este mai mult decât binevenit, şi aşteptăm ca arădenii care vor să participe ca voluntari la acţiunea de ecologizare să ni se alăture”, spune Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi coordonatorul acţiunii.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite