Spectacol pe holurile tribunalului la citirea sentințelor interlopilor lui Uțu Rohozneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soțiile, iubitele și mamele inculpaților au ieșit pe rând din sala de judecată unde se citeau sentințele, cu ochii în lacrimi. Nici inculpații prezenți nu și-au primit prea bine pedepsele.

Scene desprinse din filmele indiene, lacrimi și disperare dar și nervi vărsați pe reprezentanții presei, acesta a fost tabloul de astăzi de pe holurile tribunalului Arad. Ședința de judecată în care s-au citit sentințele interlopilor din clanul Împăratului Uțu Rohozneanu a adunat zeci de aparținători dar și parte dintre inculpați.

Pe măsură ce pedepsele erau citite, mamele, iubitele sau soțiile inculpaților cedau pe rând și ieșeau din sală urlând și plângând.

Cele mai mari pedepse le-au primit cei trei interlopi din Oradea, Alexandru Bundea, Ioan Kopar și Laszlo Lakatos, respectiv câte 12 ani de detenție.



Cel mai sonor nume din grupare care a fost prezent azi a fost Gheorghe Belei, eliberat pe parcursul procesului  din motive de sănătate  și care a sosit la tribunal la circa 20 de minute după începerea ședinței. Cu mișcări greoaie, vizibil marcat de boală, Belei a ajuns la timp pentru a afla că a fost condamnat la opt ani de închisoare.

image
image


Ceilalți 15 inculpați judecați în stare de arest nu au mai fost aduși la tribunal pentru a se evita eventualele incidente. Pentru cei care au fost judecați în stare de libertate și au fost condamnați urmează să fie emise mandate de aducere pentru a fi încarcerați.

Polițist condamant la un an de pușcărie

Unul dintre cei judecați în cauză a fost și polițistul Leontin Oană, acuzat de favorizarea infractorului. Conform rechizitoriului , acesta i-ar fi informat pe membrii Clanului despre descinderile domiciliare ale polițiștilor. Leontin Oană a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.



La finalul ședinței de judecată, procurorul Dan Ilarie s-a declarat mulțumit de sentințe. ”Nu pot să spun decât că justiția și-a spus cuvântul. Restul e tăcere”, a declarat acesta.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite