VIDEO: Zeci de tone de carne de pui şi peşte au fost confiscate la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare din Arad au confiscat trei camioane de carne de pui şi peşte, după ce s-a constatat că firma destinatară nu figurează pe lista unităţilor autorizate de A.N.S.V.S.A. pentru vânzare de produse de origine animală.

Cele aproximativ 60 de tone de carne, în valoare de peste 500.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea revalorificării.  Cele trei camioane de carne au intrat în ţară prin vama Nădlac şi au fost verificate în  cadrul unor acţiuni de monitorizare a achiziţiilor intracomunitare.

Marfa aparţinea unor transportatori polonezi şi maghiari, care o aduceau de la firme din Olanda şi Anglia, destinaţia întregii cantităţi de carne de pui şi peşte fiind o firmă din Voluntari, Ilfov.

 ”La verificarea documentelor de transport, autorităţile arădene au descoperit că nu era trecută adresa firmei destinatare, doar localitatea, şi lipseau ştampilele privind atestarea originii, provenienţei şi securităţii produselor de origine animală transportate. De asemenea, lipsea ştampila care se aplică obligatoriu de autoritatea  sanitar-veterinară competentă la locul încărcării mărfii, iar produsele din carne nu erau însoţite nici de certificate de conformitate şi nici de alte documente anexe”, a declarat Delia Guran, purtător de cuvânt GF Arad.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu 20.000 lei, iar cele aproape 40 000 de kg de pulpe de pui şi cele 20 de tone de peşte au fost confiscate, valoarea acestor produse fiind estimate la circa 535.000 lei.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite