Conservarea și reabilitarea centrului vechi al Aradului se va face cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea arădeană a contractat întocmirea de relevee pentru parte dintre clădirile vechi din centrul orașului în vederea reabilitării acestora. Banii necesari au fost obținuți prin proiectul VITO ”Dezvoltarea integrată a oraşelor vitale, ca centre regionale  de dezvoltare în Europa de Sud Est”.

Zonele cuprinse în acest proiect sunt strada Mețianu și Bulevardul Revoluției, iar câștigătorii licitației vor întocmi relevee, cu detalii ale decoraţiunilor, stucaturilor, ferestrelor, etc., în vederea viitoarelor reabilitări pentru o suprafață totală de 32.000 de metri pătrați.

”Valoare serviciilor care se vor realiza pentru municipiul Arad este  de 171.120 lei (inclusiv TVA ), contractul fiind derulat timp de un an. Suma este acoperită în procent de 85% de Uniunea Europeană, 13% de Guvernul României şi 2% de Consiliul Local Municipal Arad”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. 
Proiectului VITO ”Dezvoltarea integrată a oraşelor vitale, ca centre regionale  de dezvoltare în Europa de Sud Est”, are o valoare totală de 159 500 Euro și se implementează în perioada 2009-2012.

Acest proiect continuă studiile întocmite în cadrul unui alt program pentru revitalizarea centelor istorice, HistUrban, derulat în perioada 2006-2008 de municipiul Arad cu fonduri europene. Acesta a evaluat starea actuală şi a intervenţiilor necesare la alte imobile din zona Piaţa Avram Iancu-Bd.Revoluţiei, şi au fost realizate releveele a 6000 mp de faţade,  în vederea viitoarelor restaurări.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite