Toți candidații arădeni la bacul de toamnă au trecut de prima probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probele orale de limba și literatura română s-au derulat fără incidente iar candidații prezenți au obținut calificative de trecere. Numărul celor prezenți la examene a fost mai mic decât al celor înscriși.

La sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 788 de candidaţi, 72 dintre aceştia urmând să susțină probele de evaluare a competeţelor de comunicare orală.

Doar 59 s-au și prezentat la examene, marea lor majoritate obținând calificativul de utilizator mediu sau avansat. Doar nouă absolvenți au obținut calificativul maxim, de utilizator experimentat.

În 30 august absolvenţii vor susţine probele scrise, cu examenul de Limba şi Literatura Română, iar în 31 august, examenul scris la limba maternă.
Pe data de 1 septembrie, candidaţii vor susţine probele obligatorii de profil, urmând ca în data de 3 septembrie să fie susţinute probele la alegere.

”Din totalul de 788 de candidaţi înscrişi în sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat, aproximativ 70 sunt corigenţii din anii precedenţi şi din acest an şcolar”,   a declarat Laura Putnic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite