Aproape un sfert dintre absolvenţii arădeni au contestat rezultatele la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de participanţi la examenul de maturitate sunt nemulţumiţi şi au contestat notele obţinute. Ei aşteaptră acum cu sufletul la gură recorectarea lucrărilor.

Citeşte şi:

Scandal fără precedent la BAC: peste 1.700 de elevi din Timiş au contestat notele

Bacalaureat penal la Botoşani

Ploaie de contesaţii la rezultatele obţinute la bacalaureat în acest an. Peste 800 de contestaţii au fost depuse aseară, iar absolvenţii aşteaptă recorectarea lucrărilor. ”Cele mai multe contestaţii sunt la limba şi literatură română, peste 400, urmate de matematică unde am înregistrat aproape 200 de contestaţii”, a declarat în această dimineaţă Laura Putnic, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Rezultate bune la liceele cu tradiţie
Aşa cum era de aşteptat, cele mai bune rezultate au fost obţinute la centrele de testare recunoscute, precum cel de la Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta sau Colegiul Naţional Moise Nicoară.
Astfel, doi elevi care au susţinut bacalaureatul la Colegiul Elena Ghiba Birta au obţinut media 10, iar cea mai mare medie la Moise Nicoară a fost 9,93, 61 de absolvenţi obţinând medii peste 9.

La Elena Ghiba Birta 53 de candidaţi au obţinut medii de peste 9, în vreme ce alţi 57 de candidaţi au obţinut medii peste 8.

”Avem o absolventă care a picat bacalaureatul din cauza unei note de 5,8 la limba Română. Aceasta a depus contestaţie pentru că e chiar păcat”, a declarat Mona Orădan, director Liceul de Artă Sabin Drăgoi din Arad, liceu care a dat şi cel de-al treilea absolvent cu 10 pe linie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite