Afișarea rezultatelor finale la bacalaureat la Arad: un ochi râde altul plânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei ce au depus contestaţii au aşteptat cu sufletul la gură afişarea rezultatelor finale la Bacalaureat. În judeţul Arad aproape 800 de absolvenţi au contestat notele obţinute la una sau mai multe materii.

Este și cazul lui Alin Samir Orgoan, absolvent al Colegiului Național Moise Nicoară și care a contestat rezultatele obținute la română și matematică. ”

La română, media mi-a crescut după contestație de la 9 la 9.50. La mate însă, am luat inițial 9,10 și după recorectare nota e 9,55, așaq că rămân cu prima notă fiindcă diferența e mai mică de 50 de sutimi”, spune cu năduf tânărul absolvent.   La acest colegiu, majoritatea contestațiilor au adus puncte în plus contestatarilor. ”Sunt modificări în marea lor majoritate în plus, unele chiar de peste un punct”, a declarat și Mircea Potocean, directorul colegiului.

Cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este programată între 23 august şi 3 septembrie.

 
Bac-ul începe cu probele orale, în perioada 23-24 august fiind programată examinarea la Limba şi literatura română. Tot în aceeaşi perioadă are loc examenul la Limba şi literatura maternă, iar între 24-25 august se va susţine proba la Limba şi literatura modernă.

În 30 august încep examenele scrise, prima probă fiind Limba şi literatura română. În 31 august va fi susţinută proba la Limba şi literatura maternă, în 1 septembrie - proba obligatorie a profilului, iar în 3 septembrie - o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică).

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 5 septembrie (până la orele 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 9 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Vezi aici rezultatele finale la bac:

CENTRUL SCOLAR ARAD

COLEGIUL ECONOMIC ARAD

COLEGIUL NATIONAL "ELENA GHIBA BIRTA" ARAD

COLEGIUL NATIONAL "MOISE NICOARA" ARAD

 COLEGIUL TEHNIC DE CONSTRUCTII SI PROTECTIA MEDIULUI ARAD

 GRUPUL SCOLAR "ATANASIE MARIENESCU" LIPOVA

GRUPUL SCOLAR "CSIKI GERGELY" ARAD

GRUPUL SCOLAR "FRANCISC NEUMAN" ARAD


GRUPUL SCOLAR "GHEORGHE LAZAR" PECICA

GRUPUL SCOLAR "ION CREANGA" CURTICI

 sursa bacalaureat.edu.ro
(Rezultatele examenului şi notele după contestaţii, afişate pentru fiecare liceu în parte. Click pe numele liceului!)

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite