Aparatul de depistat bătăile inimii i-a dat de gol pe cei 50 de transfugi afgani prinşi la Vărşand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de 50 de transfugi afgani depistaţi aseară de către poliţiştii de frontieră arădeni la vama Vărşand ascunşi într-o cisternă, a fost dat de gol de aparatul ce descoperă bătăile inimii.

Aparatul utilizat de poliţiştii de frontieră se numeşte Microsearch şi s-a decis utilizarea sa după ce oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la cisterna care tranzita vama Vărşand şi în care au fost descoperiţi ascunşi cei 50 de afgani.

”Aparatul este utilizat tocmai pentru depistarea unor astfel de cazuri şi are nişte condiţii tehnice de folosire foarte riguroase”, a explicat Ioan Handra,  Inspector sef al IJPF ARAD.



Acesta a explicat că aparatul are două ventuze cu senzori care sunt aplicate pe suprafaţa maşinii sau a containerului ce intră în verificări.

”În prealabil motorul maşinii trebuie oprit, la fel ca orice alte instalaţii de ventilaţie sau alte motoare ce ar putea  influenţa aparatul”, a explicat inspectorul şef.

Acesta a mai adăugat că o altă condiţie este ca nimeni să nu stea în apropierea aparatului, deoarece este foarte sensibil la orice vibraţie. De altfel, tocmai din acest motiv, maşina care urmeayă a fi verificată se bagă de obicei într-o hală pentru a fi ferită de orice zgomot şi de orice mişcare.


image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite