VIDEO: Alpinistul arădean Zsolt Torok a rămas fără mâncare înainte de asaltul final asupra K2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădeanul Zsolt Torok a rămas fără mâncare înaintea asaltului final asupra vârfului K2, după ce pakistanezii i-au furat mâncarea. Acesta le-a povestit apropiaţilor cum a fost înşelat de pakistanezi şi le-a mărturisit că este foarte slăbit, deoarece nu se mai poate alimenta corect.

Prietena alpinistului arădean, Minerva Vincze, cea care păstrează legătura cu el, este foarte îngrijorată de soarta acestuia. ”Am vorbit cu Zsolt la telefon şi a trimis şi un mesaj. Este în Tabăra de bază şi aşteaptă fereastra de vreme bună, preconizată pentru 15, 16 iulie, când vor să urce şi să echipeze şi ultimele două tabere, 3 şi 4”, a explicat Minerva.

”Au vândut mâncarea noastră din tabăra de bază şi nu poţi să faci nimic. Situaţia este foarte proastă pentru că ne este foame şi nenorociţii de pakistanezi ne mint în continuu, fac afaceri pe spatele nostru. Nici Gheorghe Dijmărescu, cel care conduce expediţia, cu experienţa lui de viaţă, nu reuşeşte să îi oprească să ne mai fenteze. În Pakistan este groaznic, oamenii te mint în faţă. Au vândut mâncarea noastră din tabăra de bază şi nu poţi să faci nimic. Ne ţepuiesc pe unde pot. Suplimentarea cu mâncare nu funcţionează pentru că este vreme rea şi porterii nu vin peste pasul Gondogoro.De 3 saptămâni nu am mâncat carne şi sunt foarte slab, abia mă târăsc” i-a scris  alpinistul arădean prietenei sale.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite