Arad: Mansardările blocurilor se vor putea face mai ușor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Locală a Asociațiilor de Locatari a anunțat astăzi că spațiile comune ale imobilelor vor putea fi închiriate sau vândute cu acordul a unei majorități de două treimi din numărul coproprietarilor.

”Constatarea încetarii destinației de folosință comună pentru acele părți se face prin hotărârea  Adunării Generale a asociației de proprietari. Din părțile comune fac parte în principal terasa, acoperișul, uscătoria sau spălătoria acestea fiind considerate de lege ca fiind în proprietate forțată comună și care nu puteau fi partajate sau înstrăinate decât ca accesoriu la proprietatea principal”, a explicat Vasile Arion, vicepreședinte ULALA.
 

În condițiile în care coproprietarii nu au votat sau au votat impotriva înstrăinării , au dreptul la o despăgubire stabilită pe cale convențională, sau în caz de neînțelegere pe cale judecătorească.

”Prevederile noii legi  vor permite mult mai ușor executarea mansardării blocurilor sau legalizarea situației juridice a celor deja mansardate”, a mai adăugat Arion.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite