Textile contrafăcute marca Nike au fost confiscate la vama Vărşand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vameşii continuă verificarea tuturor cutiilor descoperite
Vameşii continuă verificarea tuturor cutiilor descoperite

Peste 1000 de cutii cu textile susceptibile că sunt contrafăcute marca Nike au fost confiscate la azi noapte la vama Vărşand din judeţul Arad de către poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali.

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali arădeni au descoperit într-un automarfar, condus de un cetăţean turc, o cantitate impresionantă de textile inscripţionate  „Nike”, susceptibile a fi contrafăcute.

”Azi noapte, în jurul orei 02.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând un automarfar marca „Man”, cetăţeanul turc Salih S., în vârstă de 52 ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, TIR-ul trebuia să fie încărcat cu 1.126 cutii cu textile din Turcia pentru o societate din Belgia”, a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt IJPF Arad.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni privind transportul deoarece lipsea factura originală şi pe certificatele „Eur 1” nu era trecut brandul „Nike”, astfel că au trecut la controlul fizic al interiorului automarfarului.
Împreună cu inspectorii vamali, aceştia au descoperit o cantitate impresionantă de cutii de carton neinscripţionate în care se găseau ambalate în pungi de plastic transparente diverse produse textile inscripţionate „Nike” , susceptibile a fi contrafăcute.

”În prezent, se continuă operaţiunea de inventariere, la final, bunurile urmând a fi reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar şoferul va fi sancţionat contravenţional”, a mai explicat Mihaela Leş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite