Prima naţionalizare de după 1989. Un patron se judecă cu Primăria Arad pentru abuzul făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri arădean acuză administraţia locală că i-a „naţionalizat” dreptul de proprietate asupra unui teren. Leontin Aslău se judecă cu primăria Arad de mai bine de şase ani pentru parcarea de la intrarea în incinta ştrandului Neptun.

Astăzi la Tribunalul Arad va avea loc o nouă înfățișare în procesul pe care omul de afaceri îl are cu municipalitatea pentru obținerea dreptului de servitute. Acest proces s-a mai îmbogățit chiar de ieri cu o plângere depusă de patronul arădean care s-a trezit cu un șanț săpat de oamenii angajați de primărie, chiar la intrarea în parcarea aflată în proprietatea sa.

”M-am trezit pe la opt și ceva că se apucă de săpat un ditamai șanțul chiar la intrarea în parcarea mea. Asta după ce zona respectivă a fost asfaltată cu circa o lună în urmă. Pe lângă că sparg acum asfaltul proaspăt turnat, prin amenajarea acestui rondou fac de fapt imposibilă intrarea mea la propriul spațiu. Asta e naționalizare”, a declarat ieri Leontin Aslău.

image

CLICK PE POZA PENTRU GALERIE FOTO

La rândul său, Ion Cârnat, șeful de lucrări a susținut că echipa sa are toate autorizațiile și avizele necesare pentru efectuarea lucrărilor. ”Noi avem autorizație emisă de primărie în baza celei mai recente hotărâri de CLM din data de 17 august privind amenajarea Ștrandului Neptun. Planșele nu vi le putem arăta pentru că sunt secrete”, susține bărbatul.

În această situație, Leontin Aslău a chemat și poliția la fața locului, care a întocmit un proces verbal de constatare și a făcut poze. ”Voi depune o nouă plângere penală împotriva administrației, a treia în aceași cauză pentru nerespectarea dreptului meu la servitute”, a concluzionat patronul arădean.

Parcare cu bucluc

Leontin Aslău s-a declarat nemulţumit de mutarea intrării în incinta ştrandului Neptun. După finalizarea lucrărilor la noua parcare făcută de administraţie şi la sensul giratoriu de la intrarea în ştrand de pe Podul Decebal, fosta pantă de coborâre pentru maşini a fost înlocuită cu scări, iar accesul se face doar prin parcare. Acolo a fost amenajată şi o barieră, unde arădenii plătesc biletul de intrare, dar şi taxa de parcare pentru autoturisme.

„Practic ei taxează acolo pe toată lumea, inclusiv pe cei ce vin şi parchează la mine. Eu am investit bani în parcarea de jos, am pus dale, am îngrădit-o şi acum ei îmi taie dreptul la uzufruct de pe proprietatea mea. Din punctul meu de vedere e o nouă naţionalizare ceea ce a făcut acum administraţia”, susţine Leontin Aslău, proprietarul parcării.

image

CLICK PE POZA PENTRU GALERIE FOTO

De celaltă parte, primăria Arad susţine că regretă problema întâmpinată de arădean. „Regretăm problema domnului Aslău, dar Primăria Municipiului Arad nu se ocupă de afaceri private. Ştrandul Neptun este un loc ce aparţine tuturor cetăţenilor. Primăria municipiului Arad sprijină toţi concesionarii şi accesul acestora la proprietăţile lor, situaţie în care se află şi domnul Aslău“, se arată într-un comunicat al primăriei.

Parcarea cu pricina, aflată în concesiunea omului de afaceri arădean pentru 49 de ani, a făcut obiectul mai multor procese între acesta şi municipalitate. La finele anului 2005, printr-o sentinţă definitivă, instanţa obligă primăria să încheie un contract de concesiune pentru acel teren cu societatea adminstrată de omul de afaceri arădean.

Contractul nu s-a încheiat, motiv pentru care arădeanul s-a adresat din nou instanţei care a decis în luna martie a acestui an cercetarea primarului pentru abuz contra interselor persoanei.

La momentul respectiv, primarul Aradului, Gheorghe Falcă a declarat pentru Adevărul de Seară, ediție de Arad că municipalitatea trebuie să ofere un răspuns și nu primarul ca persoană.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite