Un academician francez de 90 de ani a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta se afla în Arad pentru a susţine cursuri la o şcoală de vară organizată de Facultatea de Medicină din  cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş.

Jean Montreuil, biochimist, în vârstă de 90 de ani, a fost găsit decedat în camera sa de la hotelul arădean în care fusese cazat. Conform primelor informaţii, nu există suspiciuni cu privire la decesul academicianului, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din Franţa şi membru de onoare al Academiei Române. Anchetatorii arădeni a dispus efectuarea unei necropsii care să lămurească pe deplin cauzele morţii profesorului.


Francezul urma să participle la Şcoala de Vară „Abordarea clinică şi terapeutică a pacientului vârstnic cu durere cronică”, organizată de Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi Centrul Cultural Judeţean.


„ Senatul Universităţii de Vest «Vasile Goldiş» din Arad îşi exprimă întreaga compasiune la trecerea în nefiinţă a prof. emerit. dr. Jean Montreuil, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din Franţa, membru al Academiei de Ştiinţe din Paris, membru al Academiei Regale de Medicină din Belgia, membru de onoare al Academiei Române. Eminentă personalitate ştiinţifică, cadru didactic asociat şi doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest «Vasile Goldiş», academicianul Jean Montreuil a fost un promotor devotat al şcolilor de vară francofone. Multe din proiectele noastre de colaborare ştiinţifică cu Universitatea de Ştiinţe din Lille1 (Franţa) au beneficiat de mentoratul celui dispărut pe care l-am considerat nu doar o personalitate universitară, ci şi un prieten al comunităţii noastre academice“, se menţionează într-un comunicat al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“, se arată într-un comunicat de presă remis de UVVG Arad.


Conducerea universităţii din Arad a mai anunţat şi că în cursul zilei de sâmbătă va avea loc o adunare comemorativă în memoria biochimistului francez Jean Montreuil. Comemorarea va avea loc în Aula „Emil Racoviţă” a Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite