Numărul de contracte de muncă înregistrate a scăzut aproape la jumătate la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de prima jumătate a anului trecut, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad au fost înregistrate aproape jumătate din numărul de contracte de muncă.

În semestrul I al anului 2010 au fost înregistrate la ITM Arad  25.118 contracte individuale de muncă. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate 40.648 contracte individuale de muncă, aproape dublu.

”În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 360 de sesizări depuse la sediul inspectoratului din partea angajaţilor”, a declarat Flroina Higioşan,  purtător de cuvânt al instituţiei.

Din cele 360 de sesizări, cele mai multe, 152, au fost înregistrate pentru neacordarea drepturilor salariale. Angajaţii au mai reclamat şi neîntocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă în 52 der cazuri dar şi  neîntocmirea actelor de încetare a raportului de muncă.

Alţi 54 de angajaţi arădeni au reclamat neacordarea carnetului de muncă la încetarea activităţii, iar patru,  desfacerea contractului de muncă din iniţiativa angajatorului în perioada în care angajatul se află în incapacitate temporară de muncă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite