”Concurs multicultural” de trecere ilegală a frontierei în vămile arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Libanezi,  pakistanezi , moldoveni și cetățeni din Sri Lanka au fost prinși în acest week-end de polițiștii de frontieră arădeni pe când încercau să treacă ilegal în Ungaria.

Trei dintre transfugi au încercat să înșele vigilența polițiștilor de frontieră prezentând la control acte false, iar alți trei au încercat să treacă în Ungaria pe jos, prin ”Zona Verde”.

Toate punctele de frontieră au fost forțate de transfugi în acest week-end. O moldoveancă de 31 de ani a fost prinsă cu acte de identitate false la vama Turnu, o alta, de 22 de ani la vama Curtici, iar la vama Nădlac a fost reținut un libanez de 20 de ani care s-a legitimat cu acte italiene. Conform declarațiilor acestora, au plătit între 200 și 2000 de euro pentru actele de identitate falsificate. Toți cei trei au fost reținuți și sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Au vrut să treacă în Ungaria pe jos

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au reţinut în acest week-end trei  persoane două din Maroc şi una din Sri Lanka  care au  încercat să ajungă ilegal în spaţiul Schengen”, a declarat Ion Mareș, purtător de cuvânt al IJPF Arad.

Cei trei au fost reţinuţi la aproximativ 500 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea localităţii Dorobanţi.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi dintre cetăţeni sunt cetăţeni marocani, Abdsamed H., în vârstă de 21 ani şi B.A., în vârstă de 17 ani, iar cel de al treilea este cetăţean din Sri Lanka şi se numeşte Antony Neranjana S., în vârstă de 36 ani, acestia intenţionau ajungă în Spaţiul Schengen.

Transfugii au povestit că s-au deplasat cu trenul până în staţia C.F.R. Curtici şi de acolo pe jos până în momentul reţinerii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite