Arad: A explodat şi piaţa documentelor false din orient: 3000 de euro de persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât au declarat că au plătit pentru acte de identitate false, trei irakieni prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni la vama Nădlac pe când încercau să treacă în Ungaria cu acte bulgăreşti.

Cei trei irakieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani au fost depistaţi ieri de către poliţiştii de frontieră când au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria folosindu-se de acte de identitate false.

”Aceştia s-au prezentat Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară şi s-au legitimat la controlul de frontieră cu trei cărţi de identitate eliberate de autorităţile din Bulgaria. Cu ocazia controlului, lucrătorii noştri au constatat că documentele de identitate prezentate la control nu conţin elementele de identificare specifice actului original, fiind false”, a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt IJPF Arad.

Cei trei le-au declarat poliţiştilor că documentele de identitate pe care le-au prezentat la frontieră le-au obţinut în Turcia, în schimbul sumei de 3000 de euro fiecare. Aceştia au mai susţinut că au procedat în acest mod întrucât nu deţineau o viză de călătorie în Spaţiul Schengen şi îşi doreau să ajungă în Europa de Vest pentru a-şi găsi un loc de muncă acolo.

”Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării acestora. La finalizarea cercetărilor vor fi prezentaţi procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a mai explicat Mihaela Leş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite