Garda Financiară Arad a dat iama în comercianţii care nu eliberează bonuri fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar în această lună, instituţia a verificat 64 de agenţi economici. Două treimi dintre aceştia au fost amendaţi pentru diverse încălcări ale legii, iar pentru 16 s-a dispus suspendarea activităţii.

Amenzi de aproximativ 200.000 de lei au fost aplicate de către comisarii Gărzii Financiare Arad la 40 de unităţi, din cele 64 verificate în această lună.„În această perioadă avem ca principală activitate verificarea agenţilor economici în ceea ce priveşte respectarea prevederilor ordonanţei de urgenţă privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal”, a declarat Anton Pop,comisar şef al GFA.

Comisarii gărzii au mai descoperit sume de bani obţinute din încasările bunurilor livrate în valoa¬re de 17.000 lei pentru care n-au fost emise bonuri fiscale, sume care au fost  confiscate.
Pentru neregulile constatate a fost dispusă suspendaea activităţii la 16 agenţi economici, din care în 14 cazuri s-a dispus suspen¬darea pentru o perioadă de trei luni de zile.

„În perioada imediat următoare se vor intensifica controalele în rândul unităţilor de alimentaţie publi¬că, unde tentaţia de a nu înregistra în casa de marcat încasările pare a fi din ce în ce mai mare”, a mai declarat Anton Pop.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite