Medicii arădeni vor să afle obiceiurile alimentare ale populaţiei din judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii vor fi chestionaţi cu privire la obiceiurile alimentare
Arădenii vor fi chestionaţi cu privire la obiceiurile alimentare

Direcţia de Sănătate Publică Arad a început campania de identificare a persoanelor supraponderale din judeţ dar şi inventarierea obiceiurilor alimentare nesănătoase.

Începând de astăzi, echipe de medici şi specialişti ai DSP Arad  au început aplicarea de chestionare în mai multe localităţi din judeţ pentru stabilirea fişelor alimentare ale populaţiei.

”Am  început completarea chestionarelor/fişa alimentaţiei, în municipiul Arad, ca pre-testare. Totalul  persoanelor  aleator de intervievat este de 390 în municipiul Arad, din care s-au aplicat déjà 200 interviuri”, a explicat Dana Negru, director coordonator adjunct al DSP Arad.


Aceasta a mai explicat că acţiunea din municipiu continuă, în paralel echipele DSP fiind împărţite şi pe trasee din judeţ.

”Operatorii noştri au plecat déjà spre  Lipova şi Şiştarovăţ, pe traseul  Vărădia, Săvârşin, Căpâlnaş, pe traseul  Ineu-Sebiş-Gurahonţ şi pe traseul Curtici-Dorobanţi-Şofronea-Sînmartin şi Macea”, a mai declarat Dana Negru.

Aceasta a mai adăugat că timpul alocat pentru intervievarea unei persoane este de 20 de minute iar pe tot parcusrul campaniei se doreşte chestionarea a 1539 de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 70 de ani.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite