Furtunile şi ploile au făcut ravagii şi azi noapte în judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O furtună deosebit de puternică a blocat câteva drumuri şi chiar cale ferată de pe Valea Mureşului. Zeci de gospodării din zonă au fost inundate şi mai multer localităţi au rămas fără curent electric.

O a doua furtună a creat din nou probleme, vineri seara, în judeţul Arad. Şi de această dată, cea mai grav a fost afectată valea mureşului. Circulaţia pe DN7 s-a desfăşurat cu dificultate şi aseară din cauză că drumul a fost inundat la intrarea în oraşul arădean Lipova, pe o porţiune de 50 metri, stratul de apă atingînd pe alocuri şi 50 de cm.
Zeci de localităţi din judeţul au fost rămas fără curent, după ce copacii rupţi de furtună au căzut pe firele de înaltă tensiune.
 
Furtuna a cauzat probleme în special pe drumurile naţionale, pompierii intervenind în mai multe locuri din judeţ. DN7 a fost blocat spre punctul de trecere a frontirerie Nădlac. Blocajul s-a produs, vineri după masă, în zona oraşului Pecica din cauza copacilor rupţi de furtună, copaci care au căzut pe drum. În zonă, traficul a revenit la normal după aproape o oră. Circulaţia a mai fost îngreunată între Arad şi Deva, tot pe DN7, în zona localităţilor Lipova, Şoimoş şi Milova. Aici problemele au fost cauzate de aluviunile căzute de pe versanţi. Cozile de maşini blocate în trafic s-au întins pe mai mulţi km, pe ambele sensuri ale drumului.
 

image


Probleme au fost şi pe DN79, care face legătura între Arad şi Oradea. În zona localităţii Andrei Şaguna s-a circulat pe un singur fir din cauza copacilor rupţi de furtună.
 
Mai multe curţi şi pivniţe au fost inundate, cele mai multe probleme semnalându-se în oraşul Lipova, unde au fost inundate gospodării de pe 9 străzi, dar din fericire apa nu a pătruns în case. Tot în Lipova a fost  afectat parcul din centrul oraşului, care a fost inundat de apa şi mâlul de pe versanţi.
 
”A venit puhoiul de ape de pe deal. Aici în curte e mai sus, dar în grădină apa a fost până la brâu. Ne-a luat tot din grădină. Nu mai avem nimic”, a declarat pentru Adevărul de Seară ediţie de Arad  Gheorghina Nechifor, din Bârzava.


 
Şi Petru Gheorghiu din aceeaşi localitate spune că nu a mai văzut aşa ceva în viaţa lui. „ Bătrânii care trăiesc în sat spun că de 80 de ani de când sunt ei nu au văzut aşa ceva”, spune bărbatul.
 
Şi în alte localităţi din judeţ au fost probleme după ce vijelia a rupt mai mulţi copaci. Pompierii au fost nevoiţi să intervină şi în municipiul Arad, din cauza unui copac căzut pe un gard, dar şi pentru a scoate apa dintr-o goopsodarie. Mai multe gospodării au fost inundate şi în alte localităţi din judeţ, printre care Bârzava şi Săvârşin. Furtuna a adus de pe versanţi, în curţile oamenilor, apă şi noroi, iar în unele cazuri au fost inundate chiar şi locuinţele, iar fântânile nu mai pot fi folosite tot din cauza viiturilor.
 
 
Pe Valea Mureşului a fost blocat şi traficul feroviar, între localităţile Bătuţa şi Săvârşin. Aluviunile au venit de pe versanţii din zonă, au traversat DN7 şi au ajuns pe linia de tren. Mai multe trenuri, printre care şi câteva garnituri internaţionale, au fost blocate în gările din zonă mai bine de 3 ore.
 

image
Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite