Consiliul Local Civic susţine că a prins primăria Arad cu minciuna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispoziţia primăriei prin care se interzice organizarea de manifestaţii în faţa Palatului Administrativ din Arad este de luni de zile mărul discordiei între primărie şi sindicate şi organizaţiile civice.

De altfel, la începutul acestei săptămâni, CLC a acţionat în instanţă municipalitatea arădeană pentru anularea acestei dispoziţii. La rândul său, primăria a cerut respingerea cauzei, anexând la dosar o serie de acte.
”Aceste acte dovedesc că de fapt dispoziţia în cauză a fost anulată de instanţă în urmă cu un an şi jumătate”,a declaat Dan Artimon, preşedintele Arad ID, asociaţie membră a Consiliului Local Civic.

Mai exact este vorba despre două decizii, una a Tribunalului Arad şi o alta a Curţii de pel Timişoara, conform cărora, la solicitarea prefectului din acea vreme, anul 2008, dispoziţia primăriei a suferit modificări, parte din articole fiind declarate de instanţă ilegale.
”Este vorba exact despre articolele în care se stipulează interzicerea de manifestări în faţa primăriei”, a mai explicat Dan Artimon.

De la începutul acestui an, mai multe sindicate şi asociaţii civice u depus la primărie solicitaeade a organiza mitinguti pe platoul Palatului Administrativ, toate solicitările fiind respinse în baza acelei dispoziţii.

Primăria reclamă inducerea în eroare a opiniei publice   

La rândul său, primăria Arad a precizat că, deşi instanţa a anulat dispoziţia care nu dădea voie să se organizează mitinguri pe platoul din faţa Palatului Administrativ, locaţia respectivă a rămas sub incidenţa legii care interzice organizarea de adunări publice la mai puţin de 200 de metri de instituţiile de învăţământ sau de cultură. „Referitor la încercările repetate ale unui grup de persoane de a dezinforma opinia publică cu privire la avizele acordate de

Comisia pentru avizarea cererilor pentru organizarea adunărilor publice în municipiul Arad, respingem aceste tentative de presiune asupra administraţiei, deoarece sunt făcute în numele unor interese politice sau personale. Legea 60 / 1991 stipulează la art.5 locurile în care nu se pot desfăşura adunări publice, pentru a nu  stânjeni funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţămant, cultură şi sănătate, a unităţilor economice sau folosirea normală a drumurilor publice“, se arată în comunicatul de presă remis de autorităţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite