O nouă rundă de discuţii în cazul Ilie Lupan vs. primarul Aradului Gheorghe Falcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă rundă de discuţii şi declaraţii a avut loc astăzi, de această dată la Primărie, în prezenţa organelor de anchetă, în cadrul cazului Ilie Lupan, arădeanul care a solicitat municipalităţii terenul de sub CET.

Ilie Lupan îl acuză pe Gheorghe Falcă de faptul că a refuzat să dea curs unei cereri de restituire a terenului de sub CET şi de acodare de despăgubiri în subsidiar în baza legii 10.


Parchetul a dispus iniţial în acest caz neînceperea urmăririi penale împotriva primarului, însă, după ce Lupan a contestat rezoluţia procurorului, Tribunalul Arad a cerut retrimiterea cazului la procurori spre o nouă analiză.

În acest context, părţile trebuiau să se prezinte astăzi  pentru declaraţii la sediul Poliţiei Arad, dar întrevederea a avut loc la primărie din cauza unor probleme legate de timp şi absenţa avocatului edilului.


Potrivit apărătorilor lui Ilie Lupan,  întrevederea dintre oamenii legii, avocaţi şi părţi  a fost una scurtă. ”Pe întreg parcursul discuţiilor, primarul Gheorghe Falcă a subliniat faptul că atribuţiile pentru aplicarea legii 10 au fost predate către viceprimarul Tiberiu Dekany, cel care ocupa acea funcţie la data respectivă, şi în consecinţă domnia sa nu se face vinovat de cele arătate în plângerea depusă de cleintul meu”, a declarat Ionela Despa, avocata lui Ilie Lupan.

Ilie Lupan a declarat la rândul său că lupta cu primăria nu s-a încheiat chiar dacă prin intermediul justiţiei a primit aproape un million de euro pe terenul de sub CET.  ”Vrem să se rezolve şi plata cheltuielilor de judecată şi a altor cheltuieli apărute pe parcursul judecăţii dar şi rezolvarea plângerilor penale formulate de-a lungul timpului”, a explicat Lupan.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite