Amânarea lucrărilor BERD II, bucuria bicicliștilor și a șoferilor arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă trebuiau să înceapă deja, lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai de la Boul Roșu spre Aradul Nou stagnează.Startul la BERD II este ”sabotat” de concediile bancherilor și consultanților din vest, cei ce trebuie să semneze toate actele pentru începerea lucrărilor.

Lucrările la liniile de tramvai ce leagă Boul Roșu de Aradul Nou și din acest cartier, cele cuprinse în așa numitul proiect BERD, etapa a II-a, ar fi trebuit să înceapă la finele acestei luni, după recepția finală a primei părți a proiectului.

Spre bucuria bicicliștilor și a automobiliștilor, lucrările sunt amânate. ”Eu circul cu bicileta zilnic pe aici și mă bucur că nu au început săpăturile. Mai ales de când e închis și Podul Traian și nu vin nici mașini nici tramvaie, e foarte bine”, a declarat Neculai Moș, un biciclist arădean.

De amânare se bucură și șoferii care au descoperit noi locuri de parcare pe liniile de tramvai, momentan scoase din uz. ”Așa s-a rezolvat și problema parcărilor”, spune râzând și Eniko Nagy, o șoferiță arădeancă.

De celalată parte, autoritățile susțin că de vină pentru amânare e perioada concediilor care a început deja în vestul Europei. ”În această perioadă corespondența noastră cu oficialii băncii e mai greoaie din cauza concediilor. Hârtiile trebuie făcute, dar se fac mai greu pentru că board-ul băncii se întrunește mai greu”, a declarat Răzvan Popa, directorul tehnic al primăriei Arad. Acesta a mai precizat că după ultimele discuții, în circa două săptămâni, toate actele ar trebui să ajungă și astfel să se dea startul la lucrări.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite