Start la cel mai mare proiect de infrastructură din Arad: două utilaje şi trei muncitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua etapă a proiectului BERD de reabilitare a liniilor de tramvai din întreg oraşul a început, neoficial, la finele acestei săptămâni cu frâna de mână trasă.

Anunţate pentru această săptămână, lucrările din cadrul proiectului BERD II, aşa cum este el cunoscut de arădeni a început cu ”o perioadă de tatonare”, conform autorităţilor locale. Două utilaje şi trei muncitori se căznesc în aceste zile cu scoaterea liniilor de tramvai de pe Calea Romanilor.

Cu toată desfăşurarea redusă de forţe, operaţiunea reuşeşte să producă atâta praf cât pentru trei şantiere, spre nemulţumirea locatarilor din zonă. ”E o nebunie. Cum a mai adiat şi vântul zilele acestea, praful e de nesuportat. Nu poţi să stai cu geamurile deschise, ce să mai vorbim să circuli pe lângă ei”, spune Mioara Tudor, o locatară din zonă.

La rândul lor, muncitorii susţin că nu e uşor, mai ales că temperaturile de afară nu dau semne de scădere. ”Nu e uţor pe căldura asta. Momentan scoatem şinele ca să facem front de lucru”, a declarat unul dintre muncitorii de pe şantier.

”De săptămâna viitoare se va intra în forţă la lucru pe Calea Romanilor. Deocamdată sunt doar mici intervenţii acolo, iar startul official e săptămâna viitoare”, a explicat Răzvan Popa, director tehnic al primăriei Arad.

Proiect de 13 milioane de euro

Reabilitarea transportului urban în municipiu, etapa a II-a va costa 13 milioane de euro şi durata estimată a lucrărilor este de un an şi jumătate. Refacerea liniilor de tramvai se va face pe traseul Piaţa Romană-Podul Traian-Aradul Nou, până la intersecţia dintre Calea Timişorii cu Ştefan cel Mare. Tot în cadrul acestui proiect vor fi refăcute drumurile din această zonă, staţiile de tramvai, trotuarele, trecerile de pietoni şi vor fi amenajate şi o serie de scuaruri şi giraţii.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite