Zăpada de pe drumurile din municipiu și județ întinde nervii şoferilor la maxim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile din Arad sunt aproape impracticabile, iar pe şosele se circulă sub viteza minimă legală. Drumarii au ieşit la datorie încă de dimineaţă, însă din cauza zăpezii care a căzut continuu, şoselele au fost cu greu curăţate.

Iarna îşi reintră în drepturi, ceea ce înseamnă că şoferii riscă enorm dacă pornesc la drum fără să îşi echipeze maşinile. În Arad a nins fără încetare în ultimele 24 de ore, iar mercurul în termometre a coborât la -4 grade Celsius pe tot parcursul zilei. Încă de la primele ore ale dimineţii s-a circulat cu dificultate pe mai multe străzi din municipiu, iar unele şosele au rămas necurăţate. „Sunt 20 de maşini pregătite să intervină oricând cu antiderapant. Peste tot s-a împrăştiat, astfel încât pe bulevardele principale zăpada să nu creeze probleme”, a explicat, în această dimineaţă, Ioan Balint, şeful Secţiei Arad a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Străzi impracticabile

Şoferii spun că abia au ieşit cu maşinile din parcări, străzile din cartiere fiind blocate de zăpadă. „Nu s-a aruncat cu sare sau nisip pe nicio stradă seundară, decât pe şoseaua principală. Abia am ieşit în această dimineaţă cu maşina în trafic. Se circulă cu dificultate şi în plus riscăm şi amenzi usturătoare dacă nu avem cauciucuri de iarnă”, a explicat Răzvan Gabor, din Arad. Sancţiunile pentru şoferii care nu şi-au dotat maşinile cu cauciucuri de iarnă ajung până la 4.000 de lei. De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad au organizat mai multe filtre la intrările în oraş pentru a supraveghea traficul rutier.

„Mai mulţi agenţi au ieşit în stradă pentru a preveni accidentele. Recomandăm şoferilor să circule cu prudenţă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad. Şi transportatorii care circulă la această oră pe drumurile din judeţ  spun că au întâmpinat blocaje din cauza vizibilităţii reduse.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite