PORTRET Vlad Felnecan este unul dintre campionii naţionali la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a prins drag de acest sport în urmă cu doi ani, iar de atunci nu lipseşte de la niciun antrenament. Vlad Felnecan participă cu mare interes la toate concursurile organizate şi de cele mai multe ori se întoarce acasă cu premii şi medalii.

Profil:

Născut. 8 august 1999
Studii.  Elev, clasa a V-a la Şcoala din Frumuşeni, judeţul Arad
Familie. Un frate

Vlad Felnecan a început să îndrăgească sportul din primii ani ai copilăriei. „De doi ani fac şi karate. Îmi place foarte mult şi mă bucur că am ales acest sport. Când am timp mă duc şi la înot şi la fotbal”, a spus Vlad  Felnecan. Băiatul pasionat de karate are un frate mai mic pe care doreşte să îl iniţieze în acest sport.

Vlad practică un sport care îl formează şi îi dă îndemânare, dar spune că nu foloseşte niciodată în disputele cu băieţii ceea ce învaţă la sală. „Nu avem voie să folosim tehnicile pe care le învăţăm la karate, doar să ne aparăm. Nu ne este permis să le folosim pentru bătaie. Dacă le folosim îi putem accidenta grav pe ceilalţi copii cu care ne batem”, a mărturisit Vlad.

Trei medalii dintr-un foc

De când s-a apucat de karate, Vlad a participat la zeci de concursuri. La  majoritatea a ieşit învingător. „La concursul Juniorul, care a avut loc la Timişoara, am câstigat trei medalii de aur. La fiecare probă am luat medalie. Concursurile la care particip sunt de mai multe feluri. Pe note în Federaţia din care fac parte, adica Eureka, şi pe steguleţe în Federaţia VKF”, a spus Vlad Felnecan.

După ce s-a apucat de acest sport, tânărul a şi început să aibă rezultate. „La şase luni, după ce am început să practic karatele, am devenit campion european. La trei luni am fost la primul concurs. La al doilea concurs, care a avut loc la Sântana, am luat prima medalie, obţinând locul III”, a explicat elevul.

Susţinut de familie

Vlad Felnecan spune că abia aşteaptă să îl ia şi pe fratele său cu el la antrenamente. „Vede ce fac eu şi îi place. Abia aştept să mai crească să ajungă şi el la şcoală şi să vină cu mine la antrenamente. O să îl învăţ tot ce ştiu eu. Vreau să fie şi el campion”, a spus Vlad.

Băiatul zice că a fost norocos că l-a întâlnit pe antrenorul Dan Duma, deoarece a învăţat foarte multe de la el. Părinţii băiatului spun că îi sunt alături şi că îl vor suţine atâta timp cât va fi nevoie. „Este foarte important ca familia să îţi fie alături. Ei se bucură ori de câte ori văd că munca mea are rezultate. Mă duc la antrenamente, mă aduc. Sunt mereu alături de mine şi astă îmi dă energie şi putere”, a mărturisit tânărul. 

Întrebări şi răspunsuri

De când ai început să practici karatele?
În anul 2008 m-am înscris la Clubul Banzai Karate Arad, iar din 2009 particip la Campionate Naţionale de Karate.
Câte medalii ai?
Am câştigat 12 concursuri şi am tot atâtea medalii.
Ai vreo kata preferată?
Da, îmi place Shisochin. Este asemănător cu Sanchin, doar că acest kata foloseşte aproape exclusiv loviturile cu mâna deschisă.
Cât dedici antrenamentelor?
Fac antrenamente de trei ori pe săptămână, câte două ore.
Ce centură ai?
Am centura verde şi tind spre neagră. Vreau să urc cât mai sus în acest domeniu.

Ce-i place
Lui Vlad îi place foarte mult să facă kumite, să strângă medalii, să se ducă la antrenamentele de fotbal. De asemnea, el nu se dă înapoi nici când vine vorba să se joace pe calculator sau afară cu prietenii. Adoră să se uite la filme de acţiune, în general la cele de bătaie.

Ce nu-i place
Micului campion nu îi place când se trişează la concursuri. Vlad spune că aşa cum el este corect are pretenţia ca şi ceilalţi să fie la fel. Nu suportă nici ca prietenii lui de joacă să trişeze, dar nici arbitrii, la un meci de fotbal. De asemenea, nu îi place să piardă.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite