Veronica Szamcsek, experta reţetelor gustoase se pregătește să scoată o carte de bucate
0
S-a apucat de gătit când s-a măritat, iar acum publică secrete ale gastronomiei pe două site-uri de Internet, dar şi în paginile unei cărţi pe care o pregăteşte de lansare.
PROFIL
Născută. 05.02.1977, Moldova–Nouă
Studii. Facultatea de Drept
Job. Registrator medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
Familie. Căsătorită, un copil
Veronica se caracterizează ca fiind o fire spontană, dinamică şi care trebuie să facă tot timpul câte ceva. Arădeanca s-a apucat de gătit imediat după ce s-a căsătorit, iar de atunci îi încântă pe toţi cei din jurul său cu reţete delicioase.
„Nu pot să spun că înainte nu găteam, dar nu am avut timp pentru asta, făceam doar ocazional câte ceva, în rest gătea mama mea”, îşi aduce aminte Veronica Szamcsek. Ca orice gospodină, la început, Vero a avut şi dezastre culinare în bucătărie, dar pe măsură ce a încercat tot mai multe reţete, a început să prindă „gustul succesului”.
Artă şi talent
Evenimentele în familia arădencei au început să curgă, aşa că aceasta s-a apucat să facă tot mai multe torturi şi prăjituri. „În cele din urmă în fiecare mâncare sau desert făcut mă regăseam pe mine însumi şi eram fericită când îi vedeam pe cei din jur mulţumiţi”, a continuat gospodina.
Torturile ieşeau tot mai gustoase, iar prăjiturile arătau tot mai apetisante. „După ce l-am născut pe fiul meu Ştefan, am avut ocazia să fac torturi pentru copii, personalizate, desenate şi haioase”, a spus Vero.
Prăjituri cu dragoste
Gospodina spune că următorul pas al pasiunii ei au fost decorurile pentru torturi: flori, diverse ornamente, toate comestibile. Pentru că îşi doreşte ca fiecare mâncare preparată de ea să fie gustoasă, Vero pune suflet în fiecare ingredient pe care îl adaugă la un sortiment culinar.
Pentru ca succesul în bucătărie să fie garantat, este indicat ca fiecare gospodină să aibă pentru început o carte de bucate bine explicată şi ilustrată. Vero spune că pentru ea a contat foarte mult să vadă mai întâi poza bucatelor în cărţile de specialitate.
Întrebări şi răspunsuri
Cum îţi promovezi munca, implicit pasiunea pentru bucătărie?
Mi-am făcut şi pe Internet două site-uri culinare: un forum culinar în care poate scrie oricine, poate întreba sau poate chiar să dea sfaturi şi un blog culinar în care eu îmi expun propriile mâncăruri, oferind imagini făcute pas cu pas, pentru a se vedea metoda de gătit.
Ai vreo pregătire în acest domeniu?
Nu am nicio pregătire în acest domeniu, dar intenţionez să urmez cursuri de specialitate. Consider că în viaţă nu poţi obţine nimic fără să depui efort şi cel mai bine înveţi din greşelile proprii.