PORTRET: Vanesa Gartner, micuţa născută printre elefanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vanesa are doar patru anişori însă este o adevărată profesionistă în ale circului, iar la fiecare spectacol la care participă, publicul o aplaudă minute în şir. Părinţii ei sunt circari profesionişti de aproape 30 de ani.

PROFIL
Născută. 14 februarie 2006, Austria
Pasiuni. Mersul pe bicicletă şi circul

„Îmi place să urc pe scenă, mai ales atunci când sunt aplaudată. Nu mi-e frică de niciun animal, din contră cei mai dragi îmi sunt elefanţii”, a spus Vanesa. Circul din care face parte micuţa îşi are originea în Germania, iar în aceste zile poposeşte în Arad.

Numere de hula-hop


Vanesa spune că nu mai ştie exact care este casa ei, pentru că tot timpul e pe drumuri, cu toţi membrii familiei. „Călătorim foarte mult, dintr-un colţ în altul al ţării. Când o să fiu mai mare mi-ar plăcea să fiu dresoare de animale. Deocamdată am numere cu elefanţii, de care nu mi-e teamă deloc. Sunt cele mai blânde animale”, a explicat Vanesa.  În afară de cei doi elefanţi cu care Vanesa lucrează şi care au aproximativ 40 de ani, micuţa are şi câteva numere de hula-hop.

„Hula Hop e reprezentaţia cu cercurile pe care le învârt în jurul abdomenului. Când avem spectacole repet aproape toată ziua împreună cu părinţii mei fiecare mişcare pe care o fac în faţa publicului. Sunt destul de grele prezentările de la fiecare spectacol, dar părinţii mei spun că mă pricep de minune şi că o să devin şi mai profesionistă”, a explicat Vanesa. Micuţa spune că circul din care face partea a fost al stră-stră bunicului ei, iar în toţi aceşti ani de activitate familia ei şi-a achiziţionat animalele din grădiniile zoologice din toate colţurile lumii.

„Chiar dacă o parte din familia mea locuieşte în Germania, eu m-am născut în Austria. În România suntem de câţiva ani, dar nu avem un domiciliu stabil. Când la Arad, când în Reşiţa, când în Bucureşti. Mai tot timpul suntem pe drumuri”, a spus micuţa.

Hrăneşte elefanţii

Elefanţii sunt pasiunea ei, iar Vanesa spune că adoră să le dea mâncare şi să se joace cu ei, cu toate că sunt cu mult mai mari decât ea. „Când vin cu ei pe scenă, toată lumea îi aplaudă. Elefanţii sunt foarte ascultători şi blânzi”, a spus Vanesa Gartner. Micuţa poartă numele circului din care face parte atât ea, cât şi familia ei, iar atunci când se întâmplă să treacă o seară de spectacol, iar ea să nu aibă vreo reprezentaţie, plânge şi se necăjeşte câteva zile. „Când avem spectacole, e imposibil ca eu să nu-mi fac numărul, pentru că mă supăr tare pe mami şi tati”, a spus fetiţa.

Întrebări şi răspunsuri
Îţi place viaţa din spatele cortinelor?
Da, foarte mult. Nimic din ceea ce nu-mi place, nu aş face. Îmi plac animalele la nebunie.

S-a întâmplat vreodată să suferi vreo accidentare?
Am mai căzut la câteva numere de acrobaţii. Când o să cresc o să le învăţ mai bine.

Ce alte animale mai aveţi la circ?
Ponei, zebra, lei de mare, foci, cămile, maimuţe.

Ce-i place
Vanesa recunoaşte că cel mai mult îi place să se plimbe pe bicicletă şi să se joace cu elefanţii. „Când e cald îi mai stropesc. Le dau de mâncare şi vorbesc cu ei. Sunt cei mai buni prieteni ai mei”, a spus micuţa artistă.

Ce nu-i place
Copila spune că nu-i place când la o reprezentaţie greşeşte ceva sau unul dintre elefanţi nu recepţioneză imediat comenzile ei. „Nu întotdeauna publicul îşi dă seama când se strecoară o greşeală, dar eu o văd şi mă supăr”, a încheiat fetiţa.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite