Tractoare de 800.000 de lei confiscate la vama Nădlac de garda financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri noapte, comisarii gărzii financiare din Arad au confiscat 3 tractoare agricole, în valoare de peste 800 000 de lei. Utilajele veneau din Spania şi trebuiau să ajungă la o firma din Brăila, firmă neînregistrată în baza de date a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Tractoarele, marca John Deere, au fost depistate la intrarea în ţară, în vama Nădlac.


Mijlocul de transport cu care erau purtate utilajele aparţine unei societăţi din localitatea Sighişoara, jud. Mureş. Conform documentului de transport prezentat de conducătorul auto, în dreptul numelui furnizorului era menţionată o firmă din Spania, iar la destinatar societatea AGRICOL SRL din Brăila.
Comisarii GFA au constatat însă că societatea destinatară nu este înregistrată în baza de date a Registrului Comerţului.


Conducătorul auto a prezentat şi 3 facturi care sunt emise de un alt furnizor din Spania şi conţin mai multe cantităţi şi tipuri de tractoare John Deere şi Claas pentru o altă firmă din Brăila, care apare cu 3 adrese diferite.


După verificarea societăţii beneficiare, înscrise pe cele 3 facturi, s-a constatat că singura firmă cu această denumire este în Bucureşti şi se află în procedură de lichidare.
Mai mult, la datele înscrise în CMR s-a constatat că apar şi neconcordanţe, în sensul că în document erau menţionate alte tipuri de tractoare, astfel că lucrătorii Gărzii Financiare au concluzionat savârşirea unor fapte ilicite, cu scopul eludării plăţii T.V.A. aferente achiziţiei intracomunitare şi încercarea de comercializare a acestora fără documente legale de provenienţă.


Transportatorul a primit un avertisment, iar cele trei tractoare John Deere, de tipul 5080 M, 6430 si 6630 au fost confiscate. Valoarea  estimată a acestora este de 800.000 lei.
 
Mai mult, autorităţile spun că există şi suspiciunea ca ele să fi fost furate.
 


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite