Valentin Gheorghe, pompierul pasionat de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mic copil i-a plăcut să bată mingea în curtea şcolii, iar în urmă cu trei ani a fost legitimat arbitru la divizia D a judeţului Arad.

PROFIL
Născut. 07.04.1983, Arad
Familie. Căsătorit
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad
Pasiuni. Schiul şi fotbalul

Valentin este un băiat care a reuşit să se împartă cu succes între toate pasiunile pe care le-a dobândit de-a lungul anilor.
Meseria pe care o are în prezent, cea de pompier, îl solicită la mult efort şi risc în acelaşi timp. Cu toate acestea însă, Valentin a făcut tot posibilul să practice şi fotbalul, respectiv arbitrajul, vis pe care l-a avut încă din copilărie. „Mi-a plăcut foarte mult fotbalul. Pentru că mi-am dorit să fac o carieră din asta, în urmă cu cinci ani am dat examenul de arbitraj şi am reuşit”, îşi aduce aminte Valentin Gheorghe.

Un vis ce trebuie împlinit

Tânărul arbitrează la divizia D a judeţului Arad şi spune că îşi doreşte ca în viitor să ajungă să deţină ecusonul FIFA, iar mai apoi să se poată clasa în primii zece cei mai buni arbitrii din România. „Ador fotbalul pentru că mă eliberează de probleme. Mă simt bine când sunt pe teren şi uit necazurile pe care le întâlnesc la serviciu”, a continuat Valentin. În viaţa de zi cu zi, tânărul este pompier şi se dedică în totalitate jobului. Participă la diverse intervenţii, lucru care l-a ajutat să devină mai puternic pentru cei din jurul lui.

„E cumplit ce poţi vedea în acest domeniu. Accidente, tragedii care este imposibil să nu te marcheze şi pe tine. Dar am încercat tot timpul să găsesc un echilibru între cele două pasiuni, căci şi meseria de pompier mi-am ales-o tot din plăcere”, a spus Valentin.  Din cariera de arbitru, Valentin îşi aduce aminte multe momente plăcute care l-au făcut să se simtă cu adevărat un om împlinit.

Unul dintre ele este meciul în care fotbaliştii UTA-ei i-au întâlnit într-un amical pe cei de la Târnova. „Pentru mine a fost un meci important pentr că l-am arbitrat eu. Îmi aduc aminte că s-a terminat 3-3, iar pentru mine a fost cu adevărat o victorie”, a punctat arădeanul. Când nu e pe teren şi nici la serviciu, Valentin spune că îi place la fel de mult să facă mişcare pentru a se menţine în permanenţă. „Atât în meseria de arbitru, cât şi ca pompier, e nevoie să am condiţie fizică bună, de aceea merg la sală săptămânal. Mişcarea e indicată pentru toată lumea pentru că ne ajută să ne simţim sănătoşi”, a punctat Valentin Gheorghe.

Viitorul pentru Valentin este unul sigur în ceea ce priveşte fotbalul. El luptă pentru prima divizie, dar nu cu sacrificiul de a renunţa la meseria de pompier. „Sunt convins că o să reuşesc şi de acum înainte să mă împart cu succes între cele două pasiuni”, a încheiat Valentin Gheorghe.

Întrebări şi răspunsuri
Cu ce echipe ţii şi care sunt idolii tãi în viaţă?
Îmi place UTA, e evident pentru că sunt arădean şi ţin cu echipa de suflet a oraşului. Îmi place de arbitrul Ovidiu Haţegan şi de Pierluigi Colina.

Ţi-ar plăcea să arbitrezi şi echipe de juniori?
Îmi plac copiii foarte mult şi cred că aş avea răbdare cu ei. Deocamdată visul meu e altul şi încerc să mi-l îndeplinesc.

Ce-i place
Valentin recunoaşte că este un gurmand înrăit şi adoră mâncarea pe care o găteşte soţia lui. „Trebuie să o laud pentru că este o bucătăreasă de nota zece. Îmi mai place să merg în vacanţe la schi”, a spus Valentin Gheorghe.

Ce nu-i place
Arbitrul spune că nu-i place să-şi petreacã timpul în faţa calculatorului, ci preferă să facă ceva util. „Decât să pierd vremea de pomană, mai bine mă fac util în vreun fel. Merg la sală, fac curăţenie sau o ajut pe soţia la bucătărie”, a încheiat Valentin Gheorghe.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite