Arad: Vaca electrică produce lapte eco din soia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Neculai deţine singura gospodărie sută la sută ecologică din Arad. La Târgul ONG-urilor, inaugurat astăzi, a venit cu roade de acasă. Arădeanul şi-a prezentat oferta alături de alţi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, care au ocupat astăzi Aradul.

Gabriel Neculai, de 48 de ani, preşedintele „Asociaţiei Române de Bioagricultură Aplicativă - Ferma Ecologică Familială” încearcă de mai bine de 30 de ani să lupte cu alimentaţia nesănătoasă. Alternativa propusă de el: fructe şi legume uscate.

„Am încercat de 30 de ani să căutăm modalităţi de revenire la o viaţă sănătoasă. Am pus bazele unei ferme ecologice familiale tocmai pentru acest lucru. Acoperişul este sub formă de piramidă, fapt pentru care am ales o agricultură aplicativă: fructele şi legumele pe care le creştem sunt uscate sub efectul de piramidă. Acestea pot fi folosite nu doar pentru ceaiuri, ci şi în locul gumei de mestecat, de exemplu”, a povestit Gabriel Neculai.

Alături de produsele de la fermă, Neculai oferă şi o alternativă pentru alimentele zilnice. „Aparatul de preparat lapte de soia, sau «vaca electrică», cum îmi place să-i spun, e un produs pe care la noi în magazine nu-l găseşti”, a mai spus arădean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite