Unitatea Militară din Gai va fi predată gratuit Primăriei Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toată activitatea militară va fi mutată peste câţiva ani în Gai
Toată activitatea militară va fi mutată peste câţiva ani în Gai

Clădirile unităţii militare din Gai vor fi oferite de către Consiliul Judeţean în mod gratuit Primăriei Arad.  Proiectul care prevede acest transfer a fost afişat astăzi de către Consiliul Judeţean. Astfel, administraţia face încă un pas concret în perspectiva preluării Cetăţii Aradului şi a trecerii ei în circuitul civil.

Este vorba despre o clădire cu suprafaţă construită desfăşurată de 788 de metri pătraţi şi un teren cu suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. După ce totul va fi transferat Primăriei, vor avea loc lucrări de reabilitare, cu bani de la bugetul local, pentru ca apoi unitatea să fie predată Ministerului Apărării. Toate acestea vor avea loc în baza protocolului de predare - primire a Cetăţii Aradului.

Reabilitare în câţiva ani    

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, crede că are nevoie de trei sau patru ani pentru a finaliza reabilitarea unităţii militare din Gai şi a Cetăţii. Tot în acest interval, vor putea fi predate şi locuinţele pentru militari. Încă din anul 1998, specialişti din România şi din străinătate au realizat studii privind reconversia civilă a Cetăţii Aradului. Începând cu anul 2003, Consiliul Local Municipal Arad a solicitat sub diverse forme mutarea unităţii militare şi transmiterea cetăţii în administrarea locală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite