Ungurii şi românii care vorbesc limba cailor putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motociclişti au bătut sute de kilometri până la Arad, pentru a ajunge la Motorock. Peste 450 de motociclişti din ţară şi din Ungaria, s-au înfrăţit timp de trei zile la Pecica, la festivalul dedicat lor.

Salarii întregi date pe echipamente nu tocmai extrem de sofisticate, modificări de mii de euro aduse motoarelor şi, nu în ultimul rând, un dram de nebunie în momentul în care motorul turuie asurzitor. Pentru Marius Covaci, de 32 de ani, un biker venit tocmai din Târgu Mureş pentru a-şi întâlnii semenii şi a schimba păreri, drogul cailor putere pe două roţi nu poate fi stăvilit nici pe vreme de criză.

Bikerii reuniţi
„Trebuie să te culci cu motorul în gând şi dimineaţa, când te trezeşti, să te gândeşti întâi la motor. De o lună ne-am pregătit pentru drumul până la Arad. A trebuit să mai tăiem una alta la cheltuieli pentru a fi aici”, a spus bikerul mureşan. Acesta recunoaşte că pentru Motorockul din acest an, a pus la bătaie peste 2.500 de euro, bani din care şi-a achiziţionat un costum, o cască şi a făcut mici retuşuri la bijuteria sa pe două roţi. „Fiecare am încercat să fim unici într-un fel sau altul. Comunitatea bikerilor e închegată şi asta e bine”, a spus Marius. Împărţiţi în trei tabere, români, unguri şi sârbi au ştiut cum să se facă auziţi printre semenii lor, mai ales că toţi cei prezenţi vorbesc aceaşi limbă: cea a cailor putere.

image

„A venit foarte multă lume, mult peste ceea ce ne aşteptam noi, însă pe noi ne bucură interesul mare pentru festival. Am încercat să promovăm festivalul şi am obţinut efectul scontat. A venit foarte multă lume, chiar dacă o parte dintre ei nu au plătit bilete. Scopul nostru nu este să facem bani din Motorock, ci doar să dezvoltăm cât mai mult evenimentul. Şi cea mai bună dezvoltare este faptul că am reuşit să convingem mulţi oameni să fie prezenţi aici”, a declarat în această dimineaţă Stanislav Ribovici, creierul întregului festival. Cele câteva sute de motoare adunate la Pecica, au defilat în această după amiază pe centrul Aradului.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite