Arădenii vor sta încă șase luni fără tramvaie din cauza unor lucrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de muncitori lucrează la dezmembrarea liniilor de tramvai
Zeci de muncitori lucrează la dezmembrarea liniilor de tramvai

Aproape 900 de metri de linie de tramvai vor fi scoşi din funcţiune, în centrul vechi. Peste 20.000 de arădeni din Aradul Nou vor rămâne fără mijloc de transport în comun, cel puţin până în primăvara anului viitor.

Liniile de tramvai de pe tronsonul care va fi reabilitat cu bani de la BERD, din zona Calea Romanilor-Calea Timişorii, vor fi scoase definitiv din funcţiune. Reprezentanţii Companiei de Transport Public Arad au anunţat în această dimineaţă că, până în primăvara anului viitor, arădenii care locuiesc în Piaţa Romană, Boul Roşu respectiv Aradul Nou nu vor mai avea tramvaie. Peste 20.000 de persoane vor fi nevoite să circule fie cu autobuze, fie pe jos.

„Din vară nu mai avem tramvaie, iar acum suferinţa se va prelungi până la anul. E cumplit de greu. Am înţeles că vor schimba toate liniile de tramvai de pe tronsonul Boul Roşu – Aradul Nou”, a spus Viorel Rus din Arad.

Piese vechi licitate


Proiectul face parte din lucrările de modernizare a centrului vechi şi costă aproximativ 11,5 milioane. „Aproape 900 de metri de linie de tramvai vor fi scoşi definitiv din funcţiune, în zona centrului vechi. Materialele recuperabile, subansamblele şi piesele rezultate din dezmembrarea liniilor vor fi utilizate şi valorificate în continuare în procesele de întreţinere şi reparaţii, de CTP Arad. Materialele neutilizabile se vor valorifica prin vânzare, prin licitaţie. Sumele obţinute după de­ducerea cheltuielilor de dezmembrare vor deveni venituri la bugetul local”, a declarat Mariana Birău, directorul Companiei de Transport Public Arad.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite