Arădenii sărbătoresc Crăciunul bio cu produse speciale făcute în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădeanul Doru Man prepară cârnaţii alături de părinţi lui, ca în fiecare an
Arădeanul Doru Man prepară cârnaţii alături de părinţi lui, ca în fiecare an

Arădenii au început să prepare cârnaţii pentru masa de Crăciun. Usturoiul, carnea de viţel şi boiaua de casă sunt doar câteva din ingredientele principale pentru cârnaţii de calitate.

Arădenii dau cârnatul de cumpărat pe cel făcut de ei, care spun că este unul bio, după reţete învăţate de la bunici. Deoarece este sezon de tăiere a porcului, oamenii au şi început să îşi facă provizii pentru masa de Crăciun. În această dimineaţă, mai multe familii de arădeni s-au apucat să îşi prepare cârnaţii.

Reţetă de familie

„Am adus de la bunica carne de viţel, crescut de ea doar cu mâncare din grădină, usturoi românesc, chimen, dar şi boia de ardei dulce şi iute. Am cumpărat şi noi jumătate de porc de la un vecin şi ne-am apucat de făcut. Am mai adăugat sare, piper, coriandru, chimen pisat”, a explicat Doru Man.   
Nu doar cârnaţii sunt preferaţii arădenilor în această perioadă, ci şi jumările cu lapte de vacă. „Când prăjim jumările, punem şi un pic de lapte gras de vacă”, a spus Maricica Man.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite