Spaţiul public are prea puţine toalete. Turiştii sunt obligaţi să mergă în cafenele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stela Panfil spune că toaleta din Piaţa Mică este singura din zonă
Stela Panfil spune că toaleta din Piaţa Mică este singura din zonă

Turiştii din ţară sau din străinătate care vizitează Aradul sunt obligaţi să meargă în restaurante sau cafenele. Arădenii consideră că un oraş care are pretenţii să facă parte din reţeaua de obiective culturale europene ar trebui să aibă suficiente toalete publice.

Zeci de reclamaţii în care arădenii cer toalete publice au ajuns la Primăria Arad. Cel mai des, reclamanţii atrag atenţia asupra faptului că sunt persoane care îşi fac nevoile între blocuri, în scările blocurilor sau în locuri publice retrase. În zona centrală şi în parcuri sunt numeroase locurile pe care arădenii le ocolesc din cauza mizeriilor şi a mirosului neplăcut.

Locuitorii din zona Boul Roşu au ridicat această problemă şi în cadrul întâlnirilor pe care le-au avut cu reprezentanţii primăriei. Cei care au cerut primăriei să investească în toalete publice spun că nu este admis ca într-un oraş aşa de mare, ca şi Aradul, să nu existe toalete publice.

„În Piaţa Romană nu există nicio toaletă publică. Am dori să fie pusă măcar una ecologică. Sunt oameni care fac naveta în judeţ şi nu au unde se duce la toaletă”, spune Alexandru Neamţ, 40 de ani. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, spune că în zona Boul Roşu nu poate fi pusă nici măcar o toaletă ecologică. „Nu putem construi în zonă o toaletă publică şi nici nu putem să aducem una ecologică, deoarece acolo sunt trei restaurante şi un magazin alimentar. Deci, dacă se doreşte s-ar putea merge la toaletă în patru locuri”, spune primarul Aradului, Gheorghe Falcă. El mai precizează că şi dacă se pun toalete ecologice, oamenii tot între blocuri se duc să îşi facă nevoile.

În zona centrală există un singur loc în care pot merge trecătorii. „Toaleta asta de la Piaţa Mică este singura din zonă care mai funcţionează. Este curată şi vin mulţi oameni aici. Preţul de intrare este de 1 leu”, spune Stela Panfil, 41 de ani, casieră.

Lacătul pe toaletele publice


Cu ani în urmă, în centrul oraşului existau două toalete publice, una lângă staţia de tramvai de la Piaţa Mică şi una în Piaţa Avram Iancu. Acum pe cele două este pus lacătul, iar oamenii merg la cea din interiorul Pieţei Mici, unde se plăteşte şi se stă la coadă. Există şi toalete ecologice, dar sunt foarte puţine şi deloc primitoare din cauza mizeriei.

„Nu se pot construi toalete publice unde există restaurante şi puncte alimentare“.
Gheorghe Falcă, primarul aradului

Indicatoare buclucaşe pe stradă Zefir din cartierul Micălaca

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite