Un bărbat din Arad a rămas fără maşină şi nu o poate recupera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Flueraş şi-a lăsat autoturismul în parcare, iar cei de la ridicări l-au luat fără să-l anunţe. Autoturismul a fost ridicat de lângă bloc, deoarece s-a considerat că este abandonat pe domeniul public şi nu are proprietar.

Un arădean s-a trezit că nu-şi mai poate ridica maşina de la depozitul din Micălaca. De câţiva ani nu mai circula cu ea şi era parcată lângă bloc. Acesta spune că a fost luată fără să îl anunţe cineva şi nici vecinii lui nu au fost întrebaţi dacă ştiu a cui este autoturismul. „Am mers să ridic maşina şi am constatat că nu o pot lua. Eu am circulat ani de zile cu ea, dar nu este trecută pe numele meu. Am plătit ani  la rând impozitul ca să fie totul în regulă. Cine mi-a vândut-o nu mai este de găsit, să pot să fac actele pe mine. Nu mai circulam cu ea, dar eu am investit bani în maşină. Nu mi se pare normal să îmi oprească maşina acolo. Eu m-am folosit de ea şi tot eu am plătit şi impozitele şi asigurările. Este înregistrată pe o firmă care nu mai există. De doi ani nu am mai mutat-o, dar vecinii ştiau că este a mea. Am luat altă maşină şi pe aceasta am vrut să o dau prin programul rabla”, a spus Teodor Flueraş.

Sute de cazuri

Situaţia bărbatului nu este unică. În depozitul de la Micălaca, care aparţine de Primăria Arad, sunt sute de maşini care nu au mai fost ridicate din cauză că oamenii nu au putut face dovada că sunt proprietari.

Maşinile ridicate rămân timp de un an în depozitul din Micălaca, pentru ca proprietarii să şi le mai poată recupera. Aceştia sunt însă nevoiţi să achite sume destul de mari şi anume 220 de lei, adică contravaloarea taxei de ridicare şi transport, la care se adaugă taxa de depozitare de 5 lei/oră. „Cel care se prezintă pentru a recupera un automobil trebuie să facă dovada că este deţinătorul legal. După expirarea termenului de depozitare, adică după un an, primăria valorifică automobilul la licitaţie, în funcţie de preţul unui kilogram de fier vechi”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Teodor Flueraş spune că a încercat de multe ori să dea de cei care i-au vândut maşina, dar nu a avut succes. „Din anul 1993 am început să circul cu această maşină. Până în 2005 m-am folosit zilnic de ea. Pe urmă mai rar. Greşeala mea este că nu am trecut-o atunci pe numele meu. Tot eu plăteam impozitul, deoarece eu o foloseam. Pierd tot ce am investit”, a spus bărbatul. Acesta mai spune că fiecare oră care trece este în defavoarea lui, deoarece îl va taxa. Maşina a fost ridicată în urma unei sesizări depuse la Primăria Municipiului Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite