Cum se împarte oraşul în săraci şi bogaţi: reguli noi pentru activitatea comercială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a impus preţuri noi pentru activitatea comercială. Regulile rămân însă aceleaşi: zona cu vad bun, cea mai scumpă. Diferenţa de cost a unei autorizaţii de funcţionare poate ajunge şi la 1.500 de lei. Cel mai puţin plătesc comercianţii din zone precum Micălaca.

Regulile noi privind activitatea comercială din municipiu trasează harta tarifară a oraşului. Pentru comercianţii cu dare de mână, care vor să-şi continue activitatea, centrul oraşului rămâne cel mai bun vad comercial, dar şi cea mai scumpă zonă a oraşului. Proprietarii barurilor de zi, a restaurantelor sau a cafenelelor plătesc aici 3.000 de lei autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în vreme ce pentru cluburi şi baruri de noapte, autorizaţia costă 3.500 de lei.

„În loc să plătească o sumă fixă pentru anumite tarife legate de funcţionarea societăţilor, patronii vor plăti sume, unele mult mai mici, în funcţie de zona în care îşi desfăşoară activitatea”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.

Unde sunt zonele ieftine
Cei care vor scoate cei mai puţini bani din buzunar pentru autorizaţiile privind alimentaţia publică sunt în zonele C şi D, adică, cel mai puţin favorizate din punctul de vedere al utilităţilor. „Sunt criterii de zonare a oraşului, în funcţie de utilităţi şi de nivelul de acces la instituţiile publice. De aceea, cei care îşi desfăşoară activitatea în Aradul Nou de exemplu, care face parte din zona C, plătesc mai puţin faţă de cei din Vlaicu, care face parte din zona B”, a explicat Drăghici.

image

Patronii de baruri şi cafenele de la periferie sunt cei mai norocoşi. Ei vor plăti maximum 2.000 de lei, asta în caz că activitatea lor se desfăşoară noaptea. „Nu e o diferenţă foarte mare între centru şi periferie, decât în ceea ce priveşte chiria. Singura problemă cu care noi ne confruntăm este vadul comercial slab, care ne împinge pe mulţi dintre noi să ne mutăm «şatra» dintr-o zonă în alta. În patru ani, ne-am schimbat sediul de două ori”, a spus Codrin Lucaciu, proprietarul unui bar de zi din cartierul Micălaca.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite