Crengile care „fură“ lumina soarelui sunt tăiate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii lucrează de zor la tăierea crengilor care îi deranjează pe arădeni
Muncitorii lucrează de zor la tăierea crengilor care îi deranjează pe arădeni

Echipe de muncitori de la mai multe firme din Arad curăţă copacii în această perioadă de crengile uscate. Arădenii pot solicita corectarea coroanelor pomilor din preajma blocurilor sau chiar din curtea caselor, însă în unele cazuri vor plăti.

Arădenii care au copaci în faţa blocului sau a casei, şi sunt deranjaţi de aceştia pentru că le acoperă ferestrele şi nu mai au lumină, pot să solicite ajutorul Gospodăriei Comunale Arad sau direct al primăriei. În această perioadă lucrările de aranjare a copacilor din oraş sunt în toi. Dacă în cele mai multe zone acestea au loc pentru că aşa au cerut inspectorii de mediu din primărie, în alte zone tăierile au loc pentru că le-au cerut arădenii. 

Cine plăteşte
Unde nu este domeniu public, cei care solicită tăieri de crengi trebuie să plătească. „Arădenii pot solicita pentru zona în care locuiesc, tăierea crengilor răzleţe. Toaletarea se face şi contra cost, dacă este vorba despre locuri care nu aparţin domeniului public. Preţurile diferă în funcţie de operaţiunea care are loc.

De exemplu, dacă este nevoie de autoscară, trebuie plătit 130 de lei pe oră, iar pentru drujbă, trebuie plătit 50 de lei pe oră”, spune Dorina Brezonean, şef serviciu din cadrul Gospodăriei Comunale. Aceste lucrări, programate în oraş în această perioadă sunt realizate de mai multe firme care au contract cu Primăria Arad. De asemenea, de fiecare dată când echipele de muncitori încep tăierile, acestea trebuie să fie însoţite şi de un reprezentant al administraţiei locale. „Se fac lucrări de toaletare în mai multe zone ale oraşului. Trebuie să se dea o formă copacilor”, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. În aceste zile sunt corectate crengile copacilor din centrul oraşului.

Tăieri de corecţie până în martie
Specialiştii în domeniu spun că toaletarea copacilor se poate face până în luna martie, astfel că arădenii au timp să se gândească cum vor să arate coroanele copacilor în apropierea locuinţelor. Până acum administraţia locală a primit sute de cereri de la arădeni, la fel ca şi Gospodăria Comunală Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite