Moneasa şi Căsoaia, stațiunile preferate alese de către turişti pentru această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de elevi şi studenţi din întreaga ţară îşi vor petrece vacanţa mare în tabăra de la Moneasa. Iubitorii de drumeţii, dar şi de soare şi aer curat, aleg să îşi petreacă vacanţa de vară la tabăra de la Căsoaia, din judeţul Arad.

Taberele de vară încep în acest an la Moneasa încă din data de 14 iunie şi se vor încheia aproape de începutul noului an şcolar, pe data de 11 septembrie. „Avem, deja organizate şi contractate 12 serii de şase zile. Elevii sunt din Tulcea, Teleorman, Buzău, Olt, Sălaj, Bucureşti, Iaşi, Vâlcea, Dâmboviţa, Bihor, Timiş, dar şi Arad”, a declarat Raul Păşcălău, directorul Direcţiei Judeţene de Tabere (DJT) Arad, care a adăugat că în acest an, tabăra va găzdui şi căteva grupuri de studenţi. Tinerii care îşi petrec vacanţa la Moneasa au la dispoziţie un teren de fotbal sintetic cu nocturnă chiar în incinta taberei, un loc de joacă amenajat şi dotat, dar şi o piscină.

Cazare şi la Căsoaia

„În general, pentru cei ce vin din judeţele mai îndepărtate organizăm la cerere şi excursii în Ţara Haţegului sau la Peştera Urşilor. În rest, fac scurte drumeţii în staţiune, pe munţii din împrejurimi sau pur şi simplu se relaxează la piscina din tabără sau la ştrandul din staţiune”, a mai explicat directorul. Pentru o astfel de anventură, părinţii scot din buzunare, pentru o zi, 60 de lei, sumă care include cazarea şi trei mese. O altă locaţie din judeţul Arad unde elevii îşi petrec vacanţa de vară este Tabăra de la Căsoaia.

„Acolo avem doar spaţii de cazare, care au fost reconstruite şi reamenajate chiar anul trecut”, a explicat Raul Păşcălău. Cazarea costă 20 de lei pe noapte, iar la cerere se organizează excursii şi trasee turistice pentru doritori.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite