Studenţii la psihologie şi medicină fac practică în spitalele nemţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase tineri de la Facultatea de Medicină şi Psihologie au şansa să profeseze în clinici din străinătate. Medicii spitalului Vinzenz din Hanau spun că studenţii arădeni sunt bine pregătiţi profesional şi apreciaţi de toţi doctorii nemţi.

Şase tineri arădeni, studenţi în anii V şi VI la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară şi la Facultatea de Psihologie, au plecat de o săptămână în Germania, pentru a-şi desfăşura stagiul de practică. Studenţii Ionela Cotoş din anul V, Mirela Jucan din  anul V, Silviu Paşca din anul VI, Ruxandra Şfeţcu din anul VI, Irina Velniciuc din anul VI şi Viorica Tolocuţa din anul VI vor sta două săptămâni la spitalul St. Vinzenz din Hanau, Germania, unde sub îndrumarea cadrelor medicale vor asista la operaţii, vor întocmi rapoarte de gardă, vor supraveghea ambulatoriul spitalului şi vor însoţi vizitele medicilor în saloane.

Muncă apreciată


„Pregătirea şi cunoştinţele profesionale solide ale studenţilor Facultăţii de Medicină, selectaţi în urma activităţii ştiinţifice şi rezultatelor şcolare au fost apreciate pozitiv de toţi cei implicaţi. Studenţii au dovedit în primele zile de practică cunoştinţe excelente în materie de chirurgie şi au fost apreciaţi de întreg personalul medical din spitalul St. Vinzenz din Hanau”, a declarat Harry Grossmann, doctor neamţ.

La rândul lor, toţi cei şase studenţi spun că au rămas plăcut surprinşi de nivelul la care se află sistemul sanitar german, faţă de cel românesc, de modul în care sunt trataţi pacienţii şi mai ales de cât de apreciată este munca unui medic. „Mă bucur că am avut şansa să ajung aici şi pot spune că e total diferit, începând de la punctualitate, ordine, disciplină, mod de lucru, tot. Nu spun că în Arad medicii nu sunt profesionişti, însă aici se observă de departe un alt nivel, mult mai dezvoltat”, a spus studenta Ionela Cotoş.

Deplasări în vederea angajării

În urma practicii în spitalele din străinătate, viitorii absolvenţi au şanse mari să rămână să profeseze acolo. „Finalitatea studiilor trebuie să se concretizeze prin accesarea unui loc de muncă, iar aceste ocazii sunt ideale”, a declarat Liana Moş, decan al Facultăţii de Medicină, Famarcie şi Medicină Dentară.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite