Banii arădenilor sunt folosiţi pentru noroaie şi în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul local pentru acest an este de 135 de milioane de euro, iar cei mai mulţi vor fi investiţi în reabilitarea străzilor. Se alocă bani pentru continuarea lucrărilor de canalizare, de reabilitare a liniei de tramvai, dar şi a Podului Traian.

Străzile împracticabile din cauza noroaielor şi a gropilor rămase în urma lucrărilor de canalizare vor fi finalizate în acest an. Acest lucru este asigurat chiar de edilul şef al Aradului, care spune că la stabilirea bugetului local s-a avut în vedere asigurarea fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute în perioadele anterioare, inclusiv a cofinanţării din bugetul local a fondurilor atrase din împrumuturi BERD şi Banca Mondială. Aici intră şi canalizarea din cele trei cartiere Gai, Bujac şi Sânicolau.

„Din cauza lucrărilor începute şi nefinalizate întâmpinăm mari probleme. De câte ori plouă nu putem ieşi din casă. Noroiul este până la glezne”, a spus Gabriela Roşu, din cartierul Bujac. Autorităţile locale promit că tot calvarul se va încheia în acest an, deoarece vor fi alocaţi bani pentru finalizarea mai multor lucrări. De asemenea, vor fi şapte lucrări noi propuse de executiv în buget.

Trei mari investiţii

Bugetul pe acest an este de aproximativ 135 milioane euro. „Cele trei investiţii mari de anul trecut se regăsesc şi în bugetul din acest an. Este vorba despre transportul urban în municipul Arad, reabilitarea centrului vechi cu cele 12 străzi în lucru, cu podul Traian, clădirea Preparandiei şi realizarea canalizării în Gai, Bujac şi Sânicolaul Mic. Pentru continuarea lucrărilor la obiectivele de investiţii începute anul trecut se regăseşte suma de peste 31 de milioane de euro”, a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Renovări la Primărie

Edilul a declarat că la aceste lucrări se adaugă şi altele începute în 2010. Este vorba, printre altel, şi despre restaurarea sălii festive, a holului principal şi a casei scării Primăriei, dar şi reabilitarea sălii de spectacole a Filarmonicii Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite