Spitalul Judeţean cumpără „plapumă” pentru pereţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii internaţi acum în saloanele spitalului dârdâie de frig din cauza stării proaste a clădirii
Pacienţii internaţi acum în saloanele spitalului dârdâie de frig din cauza stării proaste a clădirii

Clădirea va fi izolată termic, lucru care va scădea factura la întreţinere. De astăzi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a deschis procedura de atribuire a firmei care se va ocupa de izolarea termică.

Zeci de pacienţi de la Spitalului Clinic Judeţean Arad spun că pe timpul nopţii dârdâie de frig. Cu răcirea vremii, frigul se instalează şi pe timpul zilei. Bolnavii îşi doresc condiţii mult mai bune şi spun că venirea iernii îi îngrijorează pentru că e rece în multe dintre saloane.

“Poate şi pentru că suntem noi bolnavi simţim frigul în oase. Am vrea ca măcar cât timp suntem sub tratament să beneficiem de cele mai bune condiţii. Căldura ar trebui să meargă şi la toaletă şi pe coridoare”, a spus Mioara Olteanu, pacientă.

Proiect de 2,5 milioane

Pentru a rezolva această problemă, conducerea Spitalului Clinic Judeţean a hotărât să izoleze termic instituţia. Valoarea totală a proiectului este estimată la 2.520.579 de lei. “Începând de astăzi, firmele interesate să preia proiectul de izolare pot depune oferte până la finele acestei luni. Reabilitarea termică a unităţii spitaliceşti are menirea de a scădea costurile generate de utilităţi”, a declarat în această dimineaţă Mirandolina Prişcă, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Arad. În urma izolării, pereţii exteriori ai spitalului vor fi dotaţi cu un mecanism de încălzire automată.

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect se va reface acoperişul şi se va înlocui tâmplăria veche cu una din PVC. “Lucrările pentru această investiţie se vor derula pe o perioadă de nouă luni”, a adăugat Prişcă.

Rudele pacienţilor spun că vara în saloane este extrem de cald, iar pe timp de iarnă, pacienţii stau îmbrăcaţi cu pijamale groase. “Nu o dată am avut-o pe bunica internată aici. Noaptea e destul de frig”, a spus Răzvan Mihnea din Arad.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean spune că odată cu finalizarea acestui proiect, costurile la încălzire se vor reduce cu aproximativ 30 la sută.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite