Autorităţile decid, iar pacienţii suferă prin unificarea celor două spitale din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unificarea spitalelor din Arad înseamnă mai puţine paturi. Şefii de la Judeţean recunosc că personalul medical nu va suferi din această schimbare. Pacienţii ar putea avea însă surprize neplăcute.

În vreme ce ultimul spital din ţară descentralizat, Municipalul, aşteaptă să fie „înfiat” de administraţia locală, un nou semn de întrebare planează asupra instituţiei. Aceasta riscă să fie unită cu Spitalul Clinic de Urgenţă Arad din cauza proiectului de lege care presupune clasificarea tuturor spitalelor din ţară. În acest sens, cele două unităţi ar urma să aibă o singură conducere, postul de manager de la Municipal urmând să fie desfiinţat.

Pacienţii sunt nemulţumiţi de posibilul viitor al spitalului, mai ales că aici condiţiile sunt mult peste cele de la Judeţean. „Nu ştiu cât de bună e ideea cu unificarea celor două. Aici condiţiile sunt foarte bune, iar personalul medical se comportă excelent cu pacienţii, faţă de situaţia de la Judeţean”, a spus Nicolae Popescu, de 67 de ani, pacient la Municipal.

Unificarea celor două unităţi medicale ar urma să acopere criza secţiilor din spitale. Deşi iniţial Spitalul Municipal a purtat titulatura de Spital Judeţean, desprinderea anumitor secţii a adus un minus de şase specializări. „De noi s-a desprins maternul, psihiatria sau contagioasele, iar acum se vrea o singură unitate medicală care să cuprindă toate secţiile. Personal, nu ştiu dacă e o idee bună de a ne unifica, mai ales că noi am fost singurul spital care în luna septembrie a dat tichetele integral personalului. Ca să nu mai vorbim de faptul că la Municipal nimeni nu a cumpărat medicamente, iar datoriile au fost plătite şi justificate”, a spus Teodora Olariu, managerul de la Municipal.

Şeful de la Spitalul Judeţean recunoaşte că pacienţii ar putea fi primii care suferă în urma acestor modificări. „Nu cred că în cazul în care ne vom uni cu Municipalul vor fi reduse posturi, din moment ce suntem la normele europene. Nu pot spune acelaşi lucru despre reducerea numărului de paturi”, a declarat, în această dimineaţă, Bogdan Totolici, managerul Judeţeanului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite