Spitalul Clinic Județean din Arad s-a transformat într-o sperietoare cu datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descentralizarea unităţilor sanitare dă insomnii autorităţilor locale, care le-ar putea prelua cu tot cu probleme. Cu datorii de circa cinci milioane de euro, Spitalul Judeţean Arad se află pe locul patru în ţară într-un top al datornicilor din domeniu.

Anunţată pentru data de 1 iulie, descentralizarea unităţilor sanitare şi preluarea acestora de către autorităţile locale şi judeţene este o adevărată sperietoare. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a acumulat în ultimii ani datorii de aproximativ cinci milioane de euro. „Cea mai mare parte a acestora este pentru medicamente. Din fericire, bolnavii nu au fost afectaţi, căci am reuşit să asigurăm minimul necesar”, a declarat Mirandolina Prişcă, director adjunct medical al spitalului. Unitatea deserveşte tot judeţul Arad, unele specializări medicale existând doar aici.

Riscă închiderea

„Nu se ştie încă ce unităţi medicale din judeţul nostru vor fi descentralizate. Am înţeles că vor rămâne la minister 63 de spitale, printre care şi marile centre universitare. Este posibil ca în această categorie să intre şi Spitalul Judeţean Arad”, a declarat Dana Negru, director coordonator DSP Arad.
La rândul lor, autorităţile judeţene se roagă fie ca Spitalul Judeţean să rămână în ograda ministerului, fie ca preluarea să se facă fără datorii. „Dacă ni se va da în administare acest spital cu tot cu datoriile imense pe care le are, nu e exclus să fim nevoiţi să punem lacătul pe uşă”, a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedinte CJ Arad.

„Momentan nu se ştie în ce variantă va fi inclus spitalul. Oricum, dacă se va face predarea către autorităţile judeţene, aceasta se va face fără datorii, conform ultimelor decizii luate la nivel de guvern”, a declarat Mirandolina Prişcă, director adjunct medical. În judeţul Arad există 12  unităţi sanitare care vor fi preluate de autorităţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite