Dosarul şpăgarilor de pe DN7 bate pasul pe loc de aproape opt luni de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape opt luni de la reţinerea celor 11 poliţişti de la rutieră, procurorii arădeni nu au reuşit încă să întocmească rechizitoriul. În urmă cu opt luni, cele 11 „oi negre” din Arad, de la Ministerul de Interne, au fost puse la zid de procurori.

Astăzi, trimiterea în judecată a acestora întârzie. Conform unor surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, dosarul celor 11 poliţişti de pe DN7 nu este prioritar în momentul de faţă.

La data când au fost prinşi, în octombrie 2010, procurorii au avut probe solide împotriva lor, filmări în care s-a văzut clar cum poliţiştii au cerut şi primit între 20 şi 150 de euro, de la persoane care efectuau frecvent transporturi internaţionale, pentru a le permite acestora trecerea frontierei de stat.

„Nu putem avansa un termen referitor la trimiterea în judecată până nu vom încheia rechizitoriul”, a spus Codrin Gavra, procurorul de caz. În tot acest timp la Tribunalul Arad e linişte şi pace.

„Până astăzi, nu a fost înregistrat niciun dosar în cazul mitei de pe DN7. Din câte ştim, încă se lucrează la rechizitoriu”, a declarat, în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“ Arad, Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

Anul şpăgarilor în uniformă

Anul trecut, 21 de poliţişti au fost reţinuţi pentru mită. Dintre toţi, patru au fost trimişi în judecată, în luna februarie, pentru luare de mită. Un alt poliţist din Pecica a fost condamnat la doi ani de închisoare după şapte luni de la reţinere. În schimb, cei 11 şpăgari stau în continuare liniştiţi acasă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite