Acuzat de şpagă, poliţistul Ovidiu Crainac rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Crainic rămâne în arest pentru încă 29 de zile
Ovidiu Crainic rămâne în arest pentru încă 29 de zile

Magistraţii Tribunalului Arad au dispus astăzi menţinerea măsurii arestului preventiv pentru 29 de zile a agentului. Poliţistul este acuzat de luare de mită şi riscă până la şapte ani de închisoare.

Poliţistul din Arad, arestat în septembrie după un flagrant, în timpul căruia a luat mită 1.600 de euro de la un tânăr implicat într-un scandal, căruia i-a promis că-l scapă de dosar, a fost adus astăzi în faţa instanţei la prima zi de proces.

Deşi trebuia să înceapă în 7 octombrie, procesul a fost început abia astăzi, după ce Crainic a cerut amânarea pe motiv că nu şi-a angajat un apărător. Judecătorii Tribunalului au audiat şi doi martori, Ioan Gheorghe Trifa şi Nicolae Lucaci.

Instanţa a hotărât prelungirea măsurii de arest preventiv. Ovidiu Crainic lucra la biroul de mică criminalitate, în cadrul IPJ Arad, şi trebuia să  soluţioneze un dosar în care doi tineri erau implicaţi pentru un scandal.

Poliţistul s-a gândit să-l păcălească pe agresor şi i-a cerut 3.000 de euro, ca să nu-l mai cerceteze pentru o presupusă faptă de tâlhărie. „Acesta a pretins şi primit 1.600 de euro de la denunţător pentru a-i rezolva favorabil un dosar aflat în instrumentarea sa”, a declarat Codrin Gavra, procuror şef la Secţia Penală, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite