Cordon de pază la podul Traian, închis timp de nouă luni pentru reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră spre şi dispre cartierul Aradul Nou s-a mutat pe Podul Decebal. Cei mai afectaţi sunt şoferii care au drum prin cartierul Aradul Nou, locatarii, dar şi cei care vin din Timişoara.

Închiderea celui mai vechi pod din Arad generează crize de nervi cel puţin în rândul şoferilor, mai ales că din această dimineaţă, întreg haosul s-a mutat pe Podul Decebal.

În ceea ce-i privesc pe arădenii care folosesc mijloacele de transport în comun, aceştia pot răsufla uşuraţi, cel puţin până luni, Podul Decebal urmând să suporte și transportul în comun cu autobuzele ce vor ține locul tramvaielor.

„Doar tramvaiele mai circulă în aceste zile pe pod. Începând de duminică noapte în schimb, vor intra în funcţiune autobuzele pe ruta Aradul Nou- Centru, iar tramvaiele vor fi scoase din funcţiune. Noi am împărţit circa 15.000 de flyere pentru a informa şoferii în legătură cu schimbările care vor avea loc în traficul din oraş”, a declarat în această dimineaţă Viorica Graur, şefa Poliţiei Comunitare.

Încă de la primele ore ale dimineţii, o maşină a Poliţiei Comunitare a blocat accesul la intrarea pe Podul Traian dinspre Boul Roşu, cu toate că panourile care explică clar restricţiile în zona respectivă au fost montate încă de pe Bulevardul Revoluţiei, în apropierea Teatrului „Ioan Slavici”. Aceeaşi situaţie şi la intrarea în Arad dinspre Timişoara, unde rutieriştii au montat de azi-noapte indicatoarele temporare.

Astăzi a fost prima zi care a pus la grea încercare răbdarea şoferilor, în special a celor care au vrut să ajungă în Aradul Nou. „Foarte greu o să ne descurcăm nouă luni de acum înainte. În prima zi de restricţii mi-am făcut atâţia nervi cât pentru toate cele nouă luni de calvar care ne aşteaptă”, e de părere Gabriel Ardeu din Arad. Reprezentanţii primăriei spun că au împărţit şoferilor zeci de mii de hărţi cu rutele ocolitoare, încă de săptămâna trecută.

Rutele ocolitoare


Până la finalizarea lucrărilor, circulaţia rutieră spre şi dinspre Cartierul Aradul Nou se va desfăşura pe Podul Decebal, prin Cartierul Subcetate. Totodată, în vederea evitării ambuteiajelor generate de aceste modificări, în timpul lucrărilor, la coborârea Podului Decebal, spre centru, circulaţia rutieră va fi direcţionată obligatoriu la dreapta. De asemenea, se modifică sensul de circulaţie pe strada Nicolae Bălcescu, dinspre Piaţa Avram Iancu spre Podul Decebal, dar şi sensul de circulaţie pe strada Unirii urmând a se circula dinspre strada General Dragalina spre Bulevardul Revoluţiei.

„De duminică noaptea se va închide şi circulaţia tramvaielor, urmând ca transportul călătorilor să se facă cu autobuze care vor circula tot la 12 minute în orele de vârf şi la 18 minute în celelalte intervale ale zilei”, a declarat Răzvan Popa, director tehnic în cadrul Primăriei Arad. Podul Traian va fi reabilitat, iar lângă el se va ridica altul nou. Obiectivul face parte din proiectul de modernizare a centrului vechi şi costă aproximativ 50 de milioane de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite